Ivan Puzic - Photo by Andrea Rastowsky

Znate li tko je prvi Hrvat u hokejaškoj Ligi prvaka?

Ivan Puzić, mladi hokejaš Vitkovica, nastupio je za ovu trofejnu češku momčad u novoj hokejaškoj Ligi prvaka! Hokejaška Liga prvaka od ove sezone igra se u novom formatu, a direktne dojmove prenio nam je mladi zagrebački hokejaš. Službena stranica Vitkovica navodi da je tako Ivan Puzić postao prvi Hrvat koji je zaigrao u hokejaškoj Ligi prvaka. Priliku da bude prvi imao je Tomi Zanoški sa Bolzanom, no on nije bio prijavljen za CHL pa je propustio prvu pobjedu Talijana . Bolzano je jučer igrao u gostima protiv Kristanovih Pardubica (1:3).

Photo: Tomislav Zanoški / Robert Kristan

Photo: Tomislav Zanoški / Robert Kristan

Jučer ste zaigrali za Vitkovice. Utakmica Lige prvaka, “veliki dečki”, a odmah i pobjeda?

Super , na početku sezone su me pozvali na pripremnu utakmicu nakon čega su me stavili na širi popis za Ligu prvaka. Osječaj je neopisivo dobar. Prva utakmica pa odmah protiv jedne o najboljih momčadi Europe .

Igrali ste protiv DEL momčadi, možete li nam reći kakav je osjećaj zaigrati za jednu od ponajboljih europskih momčadi protiv njemačkog prvoligaša? 

Ingolstadt je momčad s puno stranaca pogotovo igrača iz Amerike i Kanade. Treneri su im iz Kanade, njihov hokej je više sjevernoamerički (nego naš). Puno kližu i igraju na tijelo. Bilo je odlično.

Imali ste i dva udarca na gol, nadate li se da će vas i dalje zvati u seniore?

Nadam se. Mogu još sezonu, sezonu i pola igrati za juniore, al nadam se da sam na dobrom putu da zaigram za seniore i prije.

Gdje se vidite za 5 godina? Mislite li da možete s vremenom poći i Borninim stopama i probati i sjevernoamerički hokej?

Mislim da je to san svakog hokejaša. Treba samo bit strpljiv, trenirati i bit uporan, prilika će biti, a treba ih uvijek iskoristiti što najbolje možeš. Za 5 godina se vidim hmm… prvi cilj mi je ući u seniore, to mi je glavno, a onda dalje korak po korak. Volio bi igrati u jednom od ponajboljih europski klubova, a onda mozda i Sjeverna Amerika, vidjet ćemo.

 

Photo by Andrea Rastowsky