Započinju konferencijska finala u KHL-u

 

ZAGREB – Ilja Kovaljčuk (SKA St. Petersburg) za vrijeme utakmice regularnog djela KHL sezone protiv KHL Medveščaka 24.9.2013. u Domu sportova

 

MOSKVA – Prošle sezone je CSKA četvrtfinalnu seriju izgubio s 4:0 od SKA, ove godine, tako vjerojatno neće biti. U Moskvi danas započinje finale Zapadne konferencije KHL lige. Veliki SKA dolazi u goste još većem CSKA.

Best of 7 serija u kojoj će se najtrofejnija momčad boriti protiv najbogatije, koja pak još nema trofeja u vitrini, ali ima trofeja na ledu – Ilju Kovaljčuka. CSKA, pak, ima i svoju superzvijezdu – Alexandra Radulova.

Kovaljčuk i Radulov su skupa igrali na Olimpijskim igrama u Sočiju, gdje je Rusija na kraju ostala bez medalje. Sada će se boriti za ulazak u finale druge najjače lige na svijetu.

I CSKA i SKA su s relativnom lakoćom došli do konferencijskih finala. CSKA je prvo u četvrtfinalu pomeo Soči s 4:0, a onda u polufinalu rivala iz Moskve, Dinamo, s 4:1, dok je SKA s 4:1 u četvrtfinalu pobijedio Torpedo i u polufinalu Jokerit.

Da će ovo biti zanimljiva serija, nema sumnje. Ostalo, ne znamo te ćemo vidjeti sami s početkom u 17:30 po našem vremenu.