Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Započinje li danas novi niz?

Nakon četiri utakmice u gostima i osvojenih sedam bodova, došlo je vrijeme povratka u Brlog. Današnji protivnik zagrebačkih oklopnika je momčad koja za pobjedu ne zna već četiri susreta, Sibir iz Novosibirska.

Sibir je izgubio sve četiri utakmice pred domaćom publikom i trener Skabelka zasigurno vidi svoju priliku da protiv Medveščaka dođe do pokojeg boda. Iako su sada u lošoj seriji Sibir se nalazi na sedmom mjestu istočne konferencije, sa 8 pobjeda iz 18 susreta i 23 osvojena boda. S druge strane Medveščak ima isti broj pobjeda, ali i bod više od svoga današnjeg protivnika.

Mikko Koskinen je vratar koji je do sada odigrao 16 susreta, no nije se proslavio svojim igrama. Prosjek primljenih golova po susretu mu je nešto manji od 3, a postotak obrana je na mizernih 89,3%.

Najveća prijetnja medvjedima dolazi od Andreasa Thuressona – Šveđanina koji je do sada odigrao 17 susreta i ima na svome kontu 15 bodova (8+7).

Pogled na momčadsku statistiku otkriva nam da Medveščak zabija više golova od Sibira, ali je Sibir primio čak 21 pogodak manje od Medvjeda.  Specijalne jedinice obje momčadi su osrednje, Sibir ima nešto bolji powerplay od Medveščaka, dok je penalty killing jača strana naših medvjeda.

Iz brloga najavljuju pohod na bodove i tvrde da su spremni i da očekuju tvrdu i tešku utakmicu danas protiv Sibira. Svi su koncentrirani na jednu stvar, na pobjedu i otvaranje novog pobjedničkog niza, ali treba imati na umu da Medveščak već sutra očekuje dvoboj protiv Metalurga.

Današnji susret na rasporedu je u 19:30h, a izravni prijenos možete pratiti na SportKlubu 3

Photo by. Krume Ivanovski/khl.hr