Photo by Paolo Iglic

Zanoški i DeSousa kažnjeni za tučnjavu pod tribinama

Hokejaš zagrebačkog Medveščaka Tomislav Zanoški kažnjen je suspenzijom od 5 utakmica i novčanom kaznom u iznosu 2500 eura zbog tučnjave. Podsjetimo, na utakmici Medveščaka protiv talijanskog Bolzana Zanoški se u pauzi potukao s Christopherom DeSousom za vrijeme, ili bolje rečeno, prije televizijskog intervjua.
 
Disciplinska komisija EBEL-a je nakon pregledane snimke i analize pravilnika donijela odluku da se obojicu kazni suspenzijom i novčanom kaznom. Trajanje suspenzije i iznos kazni isti su za obojicu igrača.
 
Prema obrazloženju iz lige, primjenjeno je pravilo IIHF pravilnika broj 141. Pauza između trećina ne ulazi u službeno vrijeme odigravanja utakmice od 60 minuta + produžetak. Također, u blizini nije bilo sudaca ili delegata utakmice.
 
Zanoški je zbog televizijskog intervjua bio vrlo blizu suparničke svlačionice, imao je obvezu nastaviti s televizijskim intervjuom, međutim uključio se u raspravu s protivničkim igračima koji su se spuštali prema svlačionici. Situacija je eskalirala i došlo je do obračuna s DeSousom.
 
Prema pravilniku EBEL-a Zanoški će pauzirati pet utakmica, a može se u momčad vratiti na Novu godinu protiv KAC-a u Klagenfurtu.
 

Mike Aviani kažnjen suspenzijom

 
Suspenzija nije zaobišla ni Mikea Avianija, ali nakon utakmice u Salzburgu u utorak. Naime, on je, prema službenom obrazloženju, u pokušaju da legalno checkira protivnika, podigao rame tako da ga je udario direktno u glavu. Prema mišljenju arbitara disciplinske komisije, uzimajući u obzir pri kojoj se Aviani kretao, taj je udarac mogao biti izbjegnut, što su mu uzeli kao olakotnu okolnost, isto kao i činjenicu da dosad nije bio kažnjavan.
 
Aviani je zaradio suspenziju od jedne utakmice, a u momčad će se vratiti 26.12. protiv Villacha u gostima.

Photo by Paolo Iglic
Zanoški i DeSousa kažnjeni za tučnjavu pod tribinama

Jesu li kazne preoštre?

Thank you for the vote!