Winter Classic za pamćenje

Foxborough, MA – Hladan i bez sunca dan u Novoj Engleskoj. Takav je bio prvi dan 2016. godine, ali nikoga to nije smetalo, jer valjalo je pohitati na Gillette stadion gdje su Bruinsi u ulozi domaćina ugostili stare rivale iz Montreala.
Mjeseci priprema isplatili su se, sam uvod i sve što je bilo prije prvog podbacivanja paka proteklo je savršeno, no tek kada je pak dotakao led onda je krenulo ono zanimljivo.
Od prve sekunde Montreal je krenuo žustro i napadački, a prije nego se domaća momčad uopće mogla snaći već su gubili 1:0. Nakon bulija ispred Raskovog gola Weise je pucao na gol, međutim pak se našao u bloku i u stilu bejzbolaša Desharnais ga je opalio i ugurao iza vratara domaćih, nakon samo 1:14 min igre.
Nakon pogotka igra Canadiensa se nastavila a Bruinsi su i dalje igrali u grču što dobro dočarava statistika udaraca nakon 20 minuta igre, a ona kaže da su uputili samo 3 udarca na gol Condona, dok su Canadiensi prema Rasku pucali čak 14 puta.

Drugi period se nastavio tamo gdje je stao prvi, ponovno su Canadiensi stisli i ponovno su u ranoj fazi trećine postigli pogodak. Byron se prvi našao na reboundu jer je obrana Bruinsa zaspala i Rask je bio nemoćan, a rezultat 2:0.
No ovaj period je ipak ponudio nešto bolju igru domaćih u odnosu na prvu trećinu, te su čak i natpucalis voje protivnike sa 14-11, ali Condon je bio nesavladiv. Dok s druge strane leda Rask je na kraju druge trećine još jednom morao po pak u svoju mrežu. Tek oporavljeni Gallagher našao se pred Raskom između dvojice Bruinsa, ali kako je obrana Bruinsa odlučila jučeršanji susret prespavati tako je bilo i sada, u ključnom trenutku se Gallagher našao sam pred Raskom i samo je dotaknuo pak u zraku i spremio ga u mrežu za 3:0.

Treći period su bolje otvorili domaćini znajući da im je potreban rani pogodak, koji je došao nakon 3 minute igre, a strijelac pogotka bio je Belesky koji je radio dobar screening pred Condonom i samo je skrenuo pak iza njega za smanjenje rezultata na 3:1.
Ipak Canadiensi su u devetoj minuti posljednje dionice riješili pitanje pobjednika. Gallagher je uzeo pak u svojoj trećini i krenuo prema golu Raska, te je fino proslijedio na drugu stranu gdje je bio njegov kapetan Pacioretty i to je bilo to, četvrti pogodak za goste.
Točku na “i” ovoga susreta gotovo identičnim pogotkom, drugim na susretu stavio je Byron. Ponovno se prvi našao na reboundu i bilo je to dovoljno za konačnih 1:5.

Iako smo od ova dva protivnika očekivali puno više tenzija suci su u samo dva navrata imali posla oko razdvajanja igrača koji su šakački htjeli riješiti neka pitanja.
Osim susreta između Bruinsa i Canadiensa spomenimo da je jučer odigran i susret između Canucksa i Ducksa koji su igrači iz Vancouvera dobili 2:1 nakon raspucavanja.

Photo by: Screenshot/nhl.com