cut

[WCoH] Zvjezdani su se rosteri počeli oblikovati

Danas smo dobili prve konture rostera momčadi koje će početkom slijedeće sezone zaigrati u Torontu na World Cup of Hockey. Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je jako lijep dan. Donosimo vam neke od igrača koji će predstavljati Rusiju i Finsku.

Krenimo sa Rusijom. Oleg Znarok je imenovao tri vratara, tri beka i deset napadača, a do kraja svibnja imenovat će i ostatak momčadi da bi popunio roster koji će brojati 23 igrača.

Vratari će biti svi NHL-ovci. Varlamov (Avalanche), Bobrovsky (Blue Jackets) i Vasilevskiy (Lightning).

Bekovi do sada imenovani su: Kulikov (Panthers), Markov (Canadiens) i Orlov (Capitals).

Najveća ruska snaga leži u napadu koji je krcat zvijezdama i potencijalom. Predvodi ih naravno Oveckhin (Capitals), a iza njega su Malkin (Penguins), Datsyuk (Red Wings), Tarasenko (Blues), iz Blackhawksa su pozvani Panarin i Anisimov, iz Lightninga su pozvana također dvojica: Namestnikov i Kucherov. Kulemin (Islanders) i Kuznetsov iz Capitalsa zaokružuju prvu šesnaestoricu na Znarokovom popisu.

Finski stručnjaci Jere Lehtine u ulozi GM-a i Lauri Marjamaki koji će biti trener finske momčadi izabrali su slijedeće igrače za World Cup:

Do sada su na popisu dva vratarska imena, jedno od njih je naravno Rask (Bruins) a drugi vratar je Rinne (Predators).

Za sada su na popisu bekova četiri imena: Maatta (Penguins), Vatanen (Ducks), Ristolainen (Sabres) i Esa Lindell (Stars).

Kao i Rusi i Finci su imenovali deset napadača. Koivu (Wild), Lehtera (Blues), Barkov (Panthers), Granlund (Wild), Jokinen (Panthers), Filppula (Lightning), Komarov (Maple Leafs), Donskoi (Sharks), Korpikoski (Oilers) i Teravainen (Blackhawks).

Za sada su objavljena samo neka imena, ali kako je 1. Lipnja krajnji rok za prijavu svih igrača sigurno će se pronaći još pokoje veliko ime, a možda se u Rusiji smiluju i Kovalchucku pa i on ponovno zaigra hokej na NHL ledu.

Photo by: NHL.com