Daniel Vukovic, photo by Krume Ivanovski / Krumeivanovski.com

Vukovic: Bez Bezine ne bih bio igrač kakav jesam

Branič Geneve, ali i mladi hokejaš hrvatskih korijena, Daniel Vukovic za svoj dugogodišnji klub odradio je jedan zanimljiv intervju. Razgovor sa Vukovicem u prijevodu Thomasa Krauskopfa donosimo u cijelosti:

GHSC.CH: Već nekoliko godina igraš u dresu Genève-Servette. Što misliš koliko navijači znaju o Danielu Vukovicu?

Daniel Vukovic: Mislim da me nakon sedam godina navijači poznaju jednako dobro zato što sam razgovarao sa skoro svima. Dosta sam blag momak, pomalo poput plišanog medvjedića. Spreman sam o svemu pričati s kim god da mi priđe. Obožavam odmarati sa suprugom, svojom obitelji i volim šetati naša dva psa. Stvar koja je u mojem životu najbitnija je moja obitelj.

GHSC.CH: Koje su tvoje kvalitete na ledu, a i izvan njega?

Daniel Vukovic: Moj stil igre je vrlo defenzivan i momčad je na prvom mjestu, to mi je najbitnije. Ako odigram sezonu u kojoj nemam niti jedan bod, ali osvojimo naslov prvaka, za mene je to uspješna sezona, dok ako u sezoni upišem 10 bodova ali dođemo do play-outa, kao da sam propustio sezonu. Sa Sébastienom Beaulieuom, trenerom golmana, se uvijek šalim govoreći da sam treći golman, ili u našem slučaju, 12. ili 13. golman ove sezone (smijeh). Da sam počeo s hokejem sa samo četiri godine, sigurno bih danas bio golman.

GSHC.CH: Primjetili smo da si požrtvovan igrač?

Daniel Vukovic: Poput svih ostalih igrača. Međutim, moj posao je drugačiji. Često sam se vraćao kući s velikom modricom na bedru, kao i na cijelom tijelu. Ponekad, čak i s ranama.

GHSC.CH: A koje su ti mane?

Daniel Vukovic: Uf, imam ih puno. Sigurno je da jako puno pričam, doduše, ne na francuskom. Puno pričam, a najčešće se izražavam na engleskom. Dugo mi treba da si pripremim torbu za putovanja. Pored mnogo malih rituala, imam još brojne druge mane (smijeh).

GHSC.CH: Da ne bi bio hokejaš, što bi bio?

Daniel Vukovic: U svijetu sporta bih bio golfer, inače učitelj.

GHSC.CH: Kakav je tebi bio Spengler Cup?

Daniel Vukovic: Bilo je to jedno dobro iskustvo jer igraš protiv najboljih momčadi Europe. Uz to, stvarno je posebno za cijelu svlačionicu kada dva puta za redom možete osvojiti titulu na velikom turniru poput Spengler Cupa, to pomalo i mijenja prvenstvo. Mislim da je ekipa jako ponosna na drugu trofej.

GHSC.CH: Koji bek ti je uzor?

Daniel Vukovic :Hal GIll, bek iz NHL-a koji je, među ostalima, igrao za Pittsburgh i Philadelphiju. Stvarno volim njegov stil igre i zato ga smatram najboljim. Kada sam tek došao u Ženevu sam još bio mlad, pa su mi bekovi Goran Bezina i Marek Malik puno pomgali. S Marekom sam igrao svoju prvu sezonu te sam puno napredovao. Tada sam dvije godine igrao s Goranom. Mislim da ne bi bilo ovog intervjua večeras bez ta dva igrača.


GHSC.CH: Također smo pričali s Chrisom Riverom. Kako bi ga ti u jednoj riječi opisao?

Daniel Vukovic: Jedna riječ je dovoljna – strast! Sve što Chris radi, radi sa strašću. Kada god nešto radi, nikad ne daje 90% od sebe, čak i kada za užitak igra nogomet.. On mora pobijediti. Chris sa svime ima stvarno strastven i natjecateljski duh: s obitelji, sportom i ostalim stvarima.

GHSC.CH: Koje je tvoje mišljenje o dvorani “Les Vernets“ i o njenoj publici?

Daniel Vukovic: Nakon sedam godina ovdje, jasno je da volim les Vernets i njenu publiku. Bilo bi također lijepo napokon vidjeti novu dvoranu u Ženevi, krasnu dvoranu u kojoj bi se moglo igrati. Navijači u les Vernetsu su se uvijek odlično odnosili prema meni i znaju da igram sa srcem. Nadam se da je osjećaj obostran jer mislim da su naši navijači najbolji u cijeloj ligi i uvijek su uz nas.

GHSC.CH: Imaš li koju zaključnu riječ za vjerne navijače?

Daniel Vukovic: Ostanite kakvi jeste, nemojte se mijenjati! Slobodno mi i dalje prilazite u kafiću! Vaša podrška je važna i puno znači, meni i cijeloj momčadi te uistinu utječe na nas.

Podsjetimo se da smo sa Vukovicem pricali i u Davosu na Spengler Cupu.

DAVOS, 31DEZ14 - Die Spieler Alexandre Picard (L), Goran Bezina (M) und Daniel Vukovic (R) feiern mit dem Pokal nach dem Gewinn des 88. Spengler Cup am 31. Dezember 2014 in Davos. Player of Geneve Servette HC celebrates after winning the ice hockey final game between Salavat Yulaev Ufa and Geneve Servette HC during the 88th Spengler Cup tournament in Davos, Switzerland, December 31, 2014. swiss-image.ch/Photo Andy Mettler

DAVOS, 31DEZ14 – Die Spieler Alexandre Picard (L), Goran Bezina (M) und Daniel Vukovic (R) feiern mit dem Pokal nach dem Gewinn des 88. Spengler Cup am 31. Dezember 2014 in Davos.
Player of Geneve Servette HC celebrates after winning the ice hockey final game between Salavat Yulaev Ufa and Geneve Servette HC during the 88th Spengler Cup tournament in Davos, Switzerland, December 31, 2014.
swiss-image.ch/Photo Andy Mettler

Photo by Krume Ivanovski / Krumeivanovski.com