Photo by C.P. Storm

Vrag postao pjesnik

New Jersey, 22. Ožujka 2014. Taj dan upamćen je kao dan kada je zadnji puta u dresu svojih Devilsa u NHL-u nastupio Martin Brodeur. Nakon sezone 2013/14. Odlučio je iskušati ”free agency” međutim nije bio posebno uspješan u tome. Bez kluba je bio sve do 26.11. kada su ga na probu pozvali u St. Louis Blues, nakon što im se ozlijedio Elliot. Proba je uspješno prošla i Marty je dobio jednogodišnji ugovor sa Bluesima. I tako nakon 1259 utakmica u regularnom dijelu i 205 utakmica u doigravanju Martin Brodeur je New Jersey zamijenio St. Louisom.

Brodeur je vratar koji u svojih 1259 utakmica ima 688 pobjeda, 91,2% obrana i prosječno prima 2,24 gola po utakmici. No, i njemu su 42 godine na leđima.

U Movember dvoboju Vancouver Canucksi su izgubili od Montreal Canadiensa, te su morali svoj profil na Facebooku i Twitteru okititi bojama svojih rivala. Ekipa iz Montreala skupila je više novaca u svrhe Movembera, anisu propustili niti priliku da se naslađuju ovom ”malom” a opet velikom pobjedom.

Ovim vijestima pridružujemo jednu iz AHL-a. Naravno radi se o Lake Erie Monstersima i Borni Renduliću. U utakmici protiv Toronto Marliesa Borna je ostvario bod. Asistirao je Henleyu za treći gol Monstersa u ukupnoj pobjedi od 4:1. Borna svoje premijerne sezone u AHL-u ima 4 gola i 2 asistencije, odnosno 6 bodova.

Photo by C.P.Storm