BridgetSamuelsLosAngelesKings

Vraća li se Slava Voynov?

Dvostruki osvajač Stanley Cupa, Rus Slava Voynov je početkom srpnja završio u zatvoru zbog nasilja u obitelji. Fizički je napao suprugu Martu Varlamovu koja je za medije izjavila kako to nije bilo prvi put da ju je fizički napao te kako se napadi događaju kad Voynov pretjera s alkoholom.

Osuđen je tada na 90 dana zatvora uz tri godine uvjetno, ali je nakon nešto manje od 60 dana u zatvoru pušten zbog uzornog ponašanja. Po izlasku iz zatvora pritvorila ga je Služba za imigraciju i carinu SAD-a. U pritvoru čeka suđenje na imigracijskom sudu. Služba ga je odlučila zadržati u pritvoru jer smatraju kako je opasan za zajednicu.

Ruski mediji su prije par dana prenijeli kako Služba za imigraciju i carinu SAD-a želi deportirati braniča Los Angeles Kingsa. Voynov je nakon uhićenja prošlog listopada financijski kažnjen od strane NHL-a, a krajem srpnja ove godine nakon što se Slava ozlijedio nakon jednog nehokejaškog incidenta LA Kingsi su odlučili kako će mu prestati davati plaću.

Predviđa se kako će sudski proces potrajati nekoliko mjeseci pa možda čak i više od godine dana te je upitno kad će se ovaj ruski branič vratiti na američki led te se najpovoljnijim rješenjem za njeg čini opcija odlaska iz SAD-a, no ukoliko dobrovoljno napusti SAD neće se moći vratiti nazad te više nikad neće moći zaigrati u NHL-u.

Ukoliko se i odluči na ovu opciju sasvim je izvjesno kako će vrlo brzo naći novi profesionalni angažman, a posljednjih dana ga se sve više povezuje s Traktorom iz Čeljabinska, s klubom u kojem počeo svoju hokejašku karijeru i klubom koji ima KHL prava na njega.

Šef nadzornog odbora Traktora je za ruske medije izjavio kako klub zadnjih dana dobiva mnoštvo ponuda za Voynova, ali kako ne žele prodati prava na njega te kako će ukoliko se odluči za napuštanje SAD-a klub Voynovu pružiti sve uvjete za oporavak i povratak samopouzdanja. Također navodi kako sigurno neće moći pružiti uvjete kakve je imao u Sjevernoj Americi, ali kako će mu pružiti adekvatan ugovor i odličnu atmosferu.

Photo Bridget Samuels / Flickr.com

Napisao Marin Kraljević