Bridget Samuels / Flickr.com

VIDEO: Tehnički gol Ricka Nasha

Rick Nash postigao je virtualni gol! Napadač New York Rangersa Rick Nash noćas je stigao do jubilarnog 700-tog boda u NHL-u na neobičan način. Naime, pripisan mu je pogodak iako ga zapravo nije zabio.

U sinoćnjoj utakmici između njegovih Rangersa i Arizone Coyotesa koja je završila pobjedom domaćina 4:1, pri rezultatu 3:1 gosti su izvukli vratara i probali sa 6 igrača stići do izjednačenja. Međutim, Rick Nash je presjekao pak i krenuo sam u kontru na prazan gol, ali ga je u odlučujućem trenutku igrač Arizone zaustavio prekršajem. Stoga je sudac dodijelio pogodak Rangersima, a samim time i Nashu 700-ti NHL bod.

Pravila jasno kažu: „Kada jedna momčad izvadi svog vratara gol će biti dodijeljen drugoj napadačkoj momčadi ako je napadač u posjedu paka u neutralnoj ili napadačkoj trećini i ako između njega i praznog gola nema igrača suparničke momčadi, a on je spriječen u postizanju pogotka kao rezultat prekšaja koji je počinio igrač momčadi koja se brani.

Inače ovo je Nashu bio i prvi gol sezone. Njegov suigrač Marc Staal je kroz smijeh rekao:“ On je jedini igrač koji može postići gol bez da ga je zabio.“


Piše Antonio Ljubić
Photo: Bridget Samuels / Flickr.com