01d8b43f4f3fa760f12ff89aa5d9028b_L

VIDEO: Počeo rasplet, Vehanen zaustavio Loko!

Lev iz Praga napravio je prvi veliki korak ka finalu Gagarinovog kupa. U otvaranju konferencijskog finala porazili su Lokomotiv iz Jaroslavlja koji nije uspio probiti odličnog finskog vratara momčadi iz Praga, Petrija Vehanena.

Vratar koji je izbacio Medveščak još uvijek brani odlično, a u ovom dvoboju je uspio nadvisiti i Curtisa Sanforda. Poput Lokomotiva, i njihov je kanadski vratar jednako sjajna priča doigravanja (94.5% obrana, 1.70 prosjek primljenih golova po utakmici i 2 shutouta prije konferencijskog finala), ali u ovom su ga dvoboju s dva brza pogotka ‘riješili’ Česi Ondrej Nemec i Jakub Klepis.

Ta dva gola u prvoj trećini zabijena su u razmaku od nepune dvije minute, no ono što je trebalo dati više energije Levu, potaknulo je Lokomotiv. Rusi su kroz prve dvije trećine nadpucali protivnike 26-15, ali Vehanen se nije dao. Sol na ranu u završnoj trećini utrljao je Finac Niko Kapanen sjajnim golom za 3-0 i prednost u seriji. Prednost od 9 udaraca (32-23 u korist Lokomotiva) slaba je utjeha Rusima.