e13c4c6b684536ecde3ac77213ca4d80_L

VIDEO: Lev slavi! Maestralan gol Platta nije bio dovoljan

Lev je prva ne-ruska momčad u finalu KHL-a i to je rezultat kojem se moramo pokloniti. Češki stroj izbacio je i Lokomotiv u pet utakmica u finalu Zapada i čeka suparnika na putu do Gagarinovog kupa. U četvrtak su s 3:2 završili seriju, a danas im se može pridružiti Metalurg, koji s 3:1 vodi protiv Salavata i ima petu utakmicu na domaćem ledu u Magnitogorsku.

Lev nema armiju navijača, nema niti tradiciju, ali ima vrhunsku momčad koja to pokazuje cijele sezone. Odlično ukomponirani balans stranaca i domaćih igrača, s fantastičnim vratarom i bez neke spektakularne zvijezde nezaustavljivo su projurili Zapadom. Nakon što se Loko spasio metle, Rusi su stigli do još jednom do Praga, ali samo po novi poraz. Opet ih je zaustavio Vehanen.

Dva šuta Repika i Azeveda u prvoj trećini bila su previše za Sanforda (nije se proslavio u 5. utakmici), kojem su igrači Leva i zaklonili pogled na pucače. Naturalizirani Bjelorus iz Toronta, Geoff Platt smanjio je na 2:1, a Konkov je bio blizu izjednačenju, kada je njegov šut zaustavila vratnica. Ubrzo je taj promašaj kaznio Birner i Lev je nakon 25. minuta igre imao plus dva.

Do kraja utakmice vidjeli smo samo jedan gol, ali vrijedan gledanja nekoliko puta. Platt je uzeo pak i igračem na leđima, dvaput ‘tehnicirao’ na palici i probio Vehanena. Najbolji gol doigravanja, bez ikakve sumnje. Imao je Platt prigodu zabiti i hattrick, ali Vehanen je obranio odličan šut na powerplayu Rusa pet minuta do kraja utakmice…