Photo: Screenshot (8.8. tučnjava u predsezonskoj utakmici protiv Kunluna)

[VIDEO] Huligan Rispajev ponovo udara

Huligan Damir Rispajev ponovo se našao u središtu pozornosti, ovaj put u predsezonskom susretu. Njegov Baris Astana igrao je protiv Crvene Zvijezde Kunlun u ponedjeljak, a samo tri minute nakon početka susreta Rispajev je potpuno izgubio razum.

Rispajev se htio potući s Tomašem Marcinkom, a kada Slovak nije uzvratio, Rispajev ga je pogodio šakom u vilicu. Kao da to nije bilo dovoljno, Rispajev je tada počeo ulaziti u “šoru” s apsolutno svima, na kraju se zaletio i na klupu Kunluna i htio se potući s igračima koji uopće nisu bili na ledu.

Dok je Rispajev “tražio pravdu”, samo nam još nije jasno koju, Marcinko je iznesen na nosilima s leda, a kasnije je potvrđeno da je odmah zaprimljen u bolnicu.

Ovaj odvratan i krajnje nesportski potez natjerao je trenera Kunluna Vladimira Jurzinova ml. da povuče svoju momčad s leda, čime je utakmica registrirana 5:0 u korist sastava iz glavnog kazahstanskog grada.

KHL je odmah objavio kako je Rispajev suspendiran do početka sezone, a još će biti saslušanje hoće li se ta suspenzija produžiti.

Iz objave Lige:

“Rispajevljevo ponašanje nema veze s hokejem i kao takvo se protivi ne samo pravilima već i duhu naše igre. Ovakvi događaji se ne smiju događati ne samo na utakmicama KHL klubova, već i u sportu općenito.”

Dosad je Rispajev u KHL-u odigrao 23 susreta bez bodova, ali skupio 194 minute kazne. Sveukupno u klupskoj karijeri (Kazahstan, MHL i KHL) odigrao je 144 utakmice, skupio tri boda i nevjerojatne 524 kaznene minute.

Zašto ovakav divljak i huligan uopće igra hokej? Zašto mu Liga dozvoljava da iz utakmice u utakmicu blati ugled Barisa, KHL-a i hokeja općenito. Da se razumijemo, mi smo uvijek za dobar “fajt”, ali što je previše, previše je. Ovo je ružno, krajnje nesportski, divljački, za zatvor rekli bismo. Ovakav igrač morao bi dobiti doživotni izgon iz hokeja, uzevši u obzir da mu ovo nije prvi incident. Stastitika dovoljno svjedoči.

Ovo je bila druga utakmica u nizu između ova dva kluba, a Kunlun je u subotu odnio prvu pobjedu u povijesti. I u toj utakmici nije sve bilo čisto, momčadi su zajedno skupile 196 kaznenih minuta, uključujući šestoricu s kaznama igre zbog tučnjave kasno u trećoj trećini. U subotu se zaiskrilo nakon naleta na Barisova Dustina Boyda, koji mu je potrgao nogu.

Photo: Screenshot

[VIDEO] Huligan Rispajev ponovo udara

Treba li Rispajeva izbaciti iz hokeja?

Thank you for the vote!