austrija

VIDEO: Francuzi nadomak iznenađenja, Austrija za opstanak

Iz Praga Alan Ilijić:

FrancuskaKanada 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Protekle dvije godine Francuska je svaki put napravila jednu veliku senzaciju. Na ovom SP-u zasada nisu, ali protiv Kanade su bili jako blizu. Ovom pobjedom Kanađani su zadržali suverenitet i jedina su neporažena momčad dosada.

Francuzi su u 35 sekundi u 47. minuti uspjeli izbrisati vodstvo Kanade od 3:1, ali im je u 50. minuti presudio Jordan Eberle. On je kao i Tyler Seguin pogađao dvaput. Ronan Quemener stao je na francuska vrata, ali polovicom prve dionice dvaput kapitulirao. U samo 66 sekundi Seguin pa Eberle donijeli su prednost Kanadi. U 17. minuti snizili su Francuzi, Desrosiers je probio dotad nesavladivog Jonesa. Istina, dotični je nastupio samo u pobjedi protiv Njemačke 10:0.

U 38. minuti Kanađan su ponovno ima dva gola prednosti – kombinacija kao i kod prvog gola, s igračem više Spezza pronalazi preciznog Seguina. Za zanimljivu završnicu pobrinuli su se Yorrick Treille i Damien Fleury u 47. minuti i izjednačili rezultat. Konačan rezultat postavio je druim golom Eberle u 50.

AustrijaLatvija 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1 )

Prvu veću priliku imali su Latvijci u 6. minuti preko Miksa Indrašisa, ali njegov udarac je obranio Bernhard Starkbaum, koji je ponovno stao na vrata nakon što je bio zamijenjen u prošloj utakmici. Ne pretjerano sadržajna trećina ipak nije završila bez pogodaka – u 17. minuti Brian Lebler donio je vodstvo svojoj reprezentaciji nakon sjajnog proigravanja Michaela Raffla s bande.

Austrija je s odličnom igrom nastavila i u drugoj trećini, ali ipak nije uspijela povisiti vodstvo, već ga – izgubiti. Nakon brze kontre Kaspars Daugavinš je s desne strane proigrao Laurisa Darzinša, koji iz sredine nepogrešivo pogađa i vraća susret u egal.

Imat će za čime žaliti Austijanci nakon što se strasti smire i hladne glave analiziraju ovu utakmicu. I u posljednjoj trećini bili su osjetno bolji od Latvije, stvarali su prilike, ali kao što je odlično sročio Manuel Ganahl poslije susreta “nedostajao je posljednji korak“.

Igrali smo bolje cijelu utakmicu, ali nikako nismo mogli postići pogodak. Išli smo oštro i okomito na gol, izostala je samo realizacija“, prokomentirao je napadač Graz 99ersa.

Velike prilike u posljednoj dionici propustili su Pallestrang, Hundertpfund i Michael Raffl, koji je proglašen za najboljeg austrijskog igrača. Raffl je odlično u posljednjoj minuti prevario Kristapsa Sotnieksa, ali zaustavio ga je Masalskis i tako spasio Latviju na samom kraju.

U produžetku je u 61. minuti utakmicu riješio Kaspars Daugavinš za svoj drugi bod. Najbolji igrač Latvije bio je Lauris Darzinš.

Ganahl je najavio i utakmicu s Nijemcima:

U svakom slučaju to je susret koji moramo dobiti! Ako želimo opstanak moramo ići po pobjedu i dat ćemo sve od sebe!

Photo: Screenshot / Youtube