Screenshot

U šokantnoj završnici Medvedi uzeli tri boda

Mark Owuya uzeo je prvu pobjedu, Segal je bacio rukavice prvi puta ove sezone, Kaprizov je zabio prvi seniorski pogodak, a Medveščak je napokon pobjedio.

U utakmici u nepopularnom terminu u petak u 13:00 sati Medveščak je na mišiće uzeo pobjedu. Neatraktivna utakmica dvaju podjednakih protivnika počela je ispipavanjem snage. 29. listopada bolji je ponovo bio Medveščak kojem je to bila posljednja pobjeda. Medveščaku je ta utakmica ujedno bila i početak crnog niza koji je završio u Novokuznjecku.

Prvi pogodak postignut je tek u 26. minuti, a za to se pobrinuo Andrew Hutchinson, branič kojem se spočituje loša obrana, ali i nedostatak ofenzivnih sklonosti. Osam minuta kasnije na semaforu je već 1-1. Dorofejev izjednačuje, Hutchinson dvije minute kasnije odlazi na dvije minute hlađenja, a da šok bude veći, Medveščak zabija sa igračem manje. Matt Anderson lovi dugo dodavanje i sa plave izleće pred vratara Metalurga. Da trećina ne završi bez drame pobrinuo se Segal koji je bacanjem rukavica objasnio Kuklevu što bi ga moglo čekati. Srećom po Kukleva brži su bili suci.

Sa 1:2 ušlo se u treću trećinu. Baš kada se mislilo da će Medveščak mirno privesti utakmicu kraju Metalurg se sjetio da ima jednog juniorskog igrača bez svog seniorskog pogotka. Kirill Kaprizov tako je nakon loše reakcije obrane matirao odličnog Owuyu osam minuta prije kraja. Udarac iz razine bulija Owuyi je prošao kroz rukavicu. Odličan dan Owuyje tako je dobio mali minus, no broji se ipak ukupni dojam.

Owuyu je danas gledao i njegov trener iz Toronto Marliesa Alex Andjelic koji je ovako prokomentirao njegov nastup: Mark Owuya jako je napredovao iz vremena Marliesa. U tri godine postao je puno mirniji i bolji vratar. U Torontu je bio previše motiviran.

Da sve nije gotovo i da bodovi stignu sretno na let za Bratislavu samo deset sekundi prije kraja pobrinuo se James Wright, NHL pojačanje Medveščaka. Veliko slavlje i prva pobjeda Marka Owuye (24 obrane, 92.3% obrana) moglo je početi. Video sažetke sa utakmice pogledajte ovdje:

Wright scores and #dabears won! #medvescak #khl #roadwarriors

A photo posted by KHL Medvescak Zagreb (@khl_medvescak_zg) on


Photo: Screenshot