Bridget

Triler u Madison Square Gardenu

New York – Ima li išta bolje, napetije i zanimljivije od utakmice broj 7 i produžetka? Zapravo i ima, ako je riječ o samom finalu Stanley Cupa, ali i ovo konferencijsko polufinale je bila jedna izuzetna serija. Usprkos Holtbyevih 39 obrana (94,9%) i pogotku Ovečkina, Washington Capitalsi su se oprostili od daljnje borbe za  “The Cup”, a Rangersi idu dalje u borbu sa Tampa Bayom. Zasluženo rekao bih, jer Capsi su ih imali u šaci sa 3 – 1, ali Rangersi su pokazali želju, spremnost i borbenost, te su se u velikom stilu vratili u seriju i poslali Capse na na golf terene.

Sve je krenulo jako dobro za Capitalse. Nakon nešto više od 12 minuta igre u prvom periodu osvojili su buli u trećini Rangersa i dosta s(p)retno zadržali pak u trećini. Pak je došao do Johansonna koji ga je servirao Ovečkinu u “slot” i King Henrik je bio matiran, a semafor je pokazivao 0:1.

Nakon pauze igrači Rangersa vratili su se na led gladni pogotka, puno bolje i odlučnije su krenuli u lov na izjednačenje. Nakon što je Green zbog “crosscheckinga” poslan na hlađenje ukazala im se sjajna prilika na powerplayu. Napadali su kao osice, i na samom kraju powerplaya Holtby je obranio udarac Millera, ali pak se odbio do McDonagha koji ga je proslijedio ponono Milleru,a ovaj je sjajno uočio Hayesa kako vreba na drugoj vratnici, te mu dodao pak i našli smo se u egalu. Utakmica, kao i serija ponovno je bila izjednačena.

Treći period nisu obilježili golovi, nego sjajne obrane na oba kraja leda. Lundqvist je svojim sjajnim obranama samo učvrstio svoj status kao jedan od najboljih vratara Lige, dok je Holtby ove sezone pokazao da Capsi imaju vratara koji je sposoban za velike stvari u budućnosti. Međutim bilo je i grubosti, što je sasvim normalno za susret ovakvog kalibra. Tako da je Boyle nakon jednog naleta Orpika morao otići s leda i nije se vraćao u igru.

Produžetak je obilovao prilikama za gol i sa jedne i sa druge strane, iako mora se priznati hokejaši iz prijestolnice su imali nešto više pokušaja na gol, ali Lundqvist je sve s lakoćom zaustavljao, no ne treba misliti da je Holtby odmarao, i on je imao dosta posla u prvoj polovici produžetka.  A zatim je nešto više od 8 i pol minuta do kraja produžetka došao tren odluke. Rangersi su osvojili buli u napadačkoj trećini. Girardi je pucao sa plave linije, a Holtby je zaustavio njegov udarac. No, na nesreću gostiju prvi na odbijancu bio je Derek Stepan, a njegov udarac iz slota nije mogao zaustaviti ni Holtby.

MSG je eruptirao u euforiji. Rangersi su se vratili iz deficita od dvije utakmice zaostatka. Izbacili su Ovečkina, Holtbya, izbacili su Capitalse. Međutim nema previše vremena za slavlje, treba se brzo vratiti na zemlju, jer na redu su Konferencijska finala. Rangersi protiv Lightninga na Istoku igraju za Prince of Wales Trophy i priliku da se okušaju u Stanley Cup finalu protiv boljeg iz serije susreta između Ducksa i Blackhawksa. Susret na istoku igra se u subotu, dok je susret zapadne konferencije na rasporedu u nedjelju.

Vjerujemo da nas čeka niz zanimljivih susreta i neprospavanih noći, ali to je manje bitno, “Because it’s The Cup”.

Photo by Bridget Samuels/flickr.com