Toronto Maple Leafsi najgori sportski klub Sjeverne Amerike!

Photo by clyde / Flickr.com

Photo by clyde / Flickr.com

Američki magazin ESPN napravio je svoj najrecentniji poredak najboljih, a samim time i najgorih, profesionalnih klubova u sva četiri najveća sjevernoamerička sporta – dakle NFL, NBA, MLB i naravno NHL.

Godišnje istraživanje i rangiranje ESPN-a ove je godine u najviše kategorija, a tako i na ukupnoj listi, na prvo mjesto postavilo NBA momčad San Antonio Spurse. Košarkaši iz Teksasa najbolja su sjevernoamerička franšiza između 122 profesionalna kluba, a prvo su mjesto zauzeli u kategorijama “Trenera” (Gregg Popovich), “Odnosa s navijačima”, “Vlasnika” i “Igrača”, dok su u drugim kategorijama također u vrhu.

Posljednje, 122. mjesto u ovom istraživanju, kao najgori klub Amerike, zauzela je franšiza Toronto Maple Leafsa iz NHL-a, što je već treći put u posljednje četiri godine da je kanadska momčad zadnja u ovom ESPN-ovom izboru, koje ima 25 kategorija te obuhvaća i statistiku te rezultate.

Leafsi su najgori u kategorijama “Dostupnosti cijena karata” i “Kvalitete izvedbi za plaćeni novac”, dok su i u svim drugim kategorijama pri dnu. Iako ovaj izbor Leafsa kao najgore franšize američkog i kanadskog sporta ne čudi, izgleda kako ESPN stvarno ne voli momčad iz Ontarija.

Pretposljednja momčad na ljestvici su New York Knicksi koji su jedini zadnji u više kategorija nego Leafsi, ali su ukupnu “pobjedu” odnijeli Kanađani. Zanimljivo, druga najbolja momčad Amerike su Anaheim Ducksi, a u prvih 10 iz NHL-a spadaju još i redom LA Kingsi, Tampa Bay Lightning, Chicago Blackhawksi, St. Louis Bluesi te Dallas Starsi. Florida ima najgoreg trenera Amerike, Gerarda Gallanta, NY Islandersi najgoru dvoranu, dok je druga najgora NHL momčad u istraživanju, nakon Leafsa, također ekipa Islesa.