Photo by. Natalie Litz

Teški dani za Dupuisa i Penguinse

Samo nekoliko dana nakon što se Olli Maatta vratio u postavu Penguinsa nakon otklanjanja tumora sa štitnjače uslijedio je novi šok u Consol Energy Centru. Napadač Penguinsa Pascal Dupuis van leda će biti najmanje šest mjeseci!

Liječnici su mu na pregledu u ponedjeljak otkrili krvni ugrušak u plućima. Pascal se podvrgnuo testiranjima nakon što je liječniku Penguinsa rekao da osjeća nelagodu u prsima.

Pascal je imao ugrušak u nozi, koji je došao do pluća. To je duboka venska tromboza koje je rezultirala plućnom embolijom. Pascalu je to drugi slučaj, i ovaj puta to znači da mu slijedi šest mjeseci liječenja sa sredstvima protiv zgrušavanja krvi, a za to vrijeme neće moći igrati hokej. Osim toga njegovo je stanje stabilno. – Dr. Dharmesh Vyas (liječnik Penguinsa).

Dupuis je u siječnju ove godine već imao ugrušak, koji je otkriven nakon što je istegnuo ligamente. Uslijedio je dugotrajni oporavak, i hokej je zaigrao tek prošli mjesec. Ove sezone je upisao 16 nastupa i ima 5 golova i 11 bodova.

Naša briga trenutno je Pascalovo zdravlje. Ima punu podršku cijele organizacije i našeg medicinskog tima. – Jim Rutherford (GM Penguinsa).

Dupuis u nogama ima 853 NHL utakmice, a igrao je za Wild, Rangerse, Trasherse, a od 2008. nosi dres Penguinsa.

Photo by. Natalie Litz