Danny Taylor / Davor Sajko

Sve Medveščakove zvijezde KHL-a

U nastavku napornog tempa KHL lige, zagrebačke je Medvjede ovog tjedna put odveo u St. Peterburg i Moskvu, gdje su se susreli sa SKA, odnosno Spartakom. U Petrogradu su protiv aktulanih prvaka KHL-a izgubili sa 5:3, dok su Spartaku uzeli skalp pobjedom od 4:1.

No, i van leda bruje pozitivne vijesti o Medvjedima. Naime, izbor KHL-a prošlog tjedna za najbolji gol i najbolju obranu je pripao napadaču Gilbertu Bruleu, odnosno vrataru Dannyju Tayloru, dok je na KHL All Star utakmicu u Moskvi pozvan branič Milan Jurčina.Usprkos tome, u taborima Medveščaka koncentracija mora ostati na borbi za doigravanje, gdje trenutno stoje na devetoj poziciji na Zapadu. Taylor, Brule i Jurčina su, doduše, nastavili formu kojom su zaradili pohvale. Taylorova obrana tjedna je došla u prvoj utakmici u 2016. kod kuće protiv Jokerita, Bruleov gol tjedna dva dana kasnije u Rigi, a Jurčina je za nominaciju saznao u srijedu prije utakmice sa Spartakom.

Pred samu utakmicu sam saznao da sam izabran u All-Star momčad Zapada” izjavio je veteran NHL-a sa 451 odigranom utakmicom, Milan Jurčina, u svlačionici znan kao “Juice”. “Dobar je to osjećaj, no priznati da sam iznenađen što su me odabrali. Naravno, velika je čast nastupiti na All-Star utakmici i znam da će biti zabavno, kako za igrače, tako i za navijače.” 

Taylor je u 2016. od 148 udarca na gol obranio njih 134, što je sasvim solidnih 90.54%, dok je Brule u tom razdoblju u pet utakmica zabio dva gola te na bulijima osvojio i više nego zadovoljavajućih 61.82% pakova. Jurčina je, pak, nakon klimavog početka sezone dohvatio svoju formu te u 43 utakmice zabio četiri gola i upisao devet asistencija, od kojih su zadnje dvije došle upravo u srijedu protiv Spartaka.

Medveščak je u svoje tri sezone nastupanja u KHL-u uvijek imao predstavnika na All Star utakmici – 2014. su u Bratislavi nastupili Jonathan Cheechoo i Kurtis Foster, 2015. je u Soči otišao Pascal Pelletier, a ove će godine boje Medveščaka u Moskvi predstavljati Milan Jurčina.

No, pored All Star utakmice i gola i obrane tjedna, glavni cilj ostaje doigravanje. Put do istog neće biti mačji kašalj, no priznanja ove vrste sigurno pridodaju atmosferi i momčadskom duhu.

Photo: Davor Sajko / KHL.hr