Matt Murley (#19) and Jaroslav Janus (#32) of Slovan Bratislava and Ville Leino (#18) of KHL Medveščak look for the puck during Sunday's matchup between the two teams. Photo by Thomas Krauskopf/KHL.hr

Švarný asistirao u potopu Slovana

Iz Brna, Alan Ilijić – 5431 gledatelj skupio se u DRFG Areni u Brnu kako bi se ohladili od pasjih vrućina, koje u zadnje vrijeme peku jug Češke. U goste dolazi prijateljski klub, bratislavski Slovan, a vrijeme je došlo za osvetu nakon prošlotjednog poraza u Bratislavi.

Za Slovan je na vratima stajao Barry Brust, a igrali su još, među ostalima, Ivan Švarný, Juraj Valach, Radovan Puliš, Matt Murley i Mislav Rosandić. Na strani domaćina, Komete Brno, prvi put je pred domaćom publikom igrao Tomáš Kaberle.

187 sekundi bilo je potrebno Kometi da dođe do prvog vodstva preko Jana Hruške, na dodavanje Tomáša Kaberlea. Generalno tijekom prve trećine, a i daljnjeg tijeka susreta Kometa je bila osjetno bolja, a Slovan neprepoznatljiv.

u 28. minuti domaćini su povećali vodstvo preko Davida Ostřížka, a novu asistenciju upisao je Kaberle, koji je na kraju proglašen za najboljeg igrača Komete.

Navijači obaju ekipa su se pobrinuli za odličnu atmosferu i pokazali veliku ljubav koja još uvijek postoji između ova dva kluba. Dodajmo kako je kad se govorilo o pristupanju Slovana češkoj Extraligi, Kometa prva dala bezuvjetnu potporu. Slovan je na kraju, ipak, ostao u KHL-u.

Torpediranje je propisno nastavljeno u posljednjih dvadeset minuta trima pogocima. Prvo je Brusta prevario Vojtěch Němec, poslije njega Hynek Zohorna dvama pogocima dovršava posao.

Barry Brust nije nimalo promijenio način igre, u posljednjoj trećini zaradio je prvo isključenje za grubost, a potom za povlačenje. Kod drugog isključenja je izgubio živce i dobacivao nešto sucima, za što je dobio disciplinsku kaznu od 10 minuta.

Jedini pogodak za očajni Slovan zabio je minutu i sedam sekundi prije kraja Tomáš Starosta, asistirao je Ivan Švarný. Starosta je proglašen za najboljeg igrača Slovana.

Na kraju su odigrani i dogovoreni kazneni udarci, Kometa je i u tom segmentu upisala pobjedu 2:0 (pucalo se pet serija). Zohorna i Hruška su jedini pogađali.

Photo: Thomas Krauskopf/KHL.HR