Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Sutra po prve bodove u Tatneft Areni

Nakon što je pala Lada i to po prvi puta u Toljatiju, Medveščak se okreće sutrašnjoj utakmici protiv Ak Barsa u Tatneft Areni u kojoj Medvjedi još nikada nisu slavili.

Podsjetimo, Medveščak je na gostovanju kod Lade u svom prvom nastupu u KHL-u ove sezone došao do prve pobjede. Katić je u ranoj fazi postigao pogodak za 0:1, da bi kasnije igrači Lade okrenuli rezultat u svoju korist na 2:1, ali do kraja susreta Brule i Smith su postigli pogotke i Medveščak je upisao prva 3 boda i time se postavio na čelno mjesto divizije.
U prvom susretu Medveščak nije primio niti jedan gol sa svih 5 igrača na ledu, a jedan od dva primljena gola bio je sa dva igrača manje na ledu, a s obzirom i na dva powerplay gola, Medvjedi daju naslutiti da su barem na početku zakoračili na stepenicu više kako i sa specijalnim timovima tako i sa svih pet ljudi na ledu. Danny Taylor na golu se pokazao kao dobar oslonac zaustavivši 19 udaraca (90,5% obrane).

Očekujemo još jednu utakmicu brzog tempa. Ak Bars je momčad s puno vještine koja se odlično zna braniti. Samim time morat ćemo iskoristiti svaku priliku koju dobijemo u napadu. U prošloj utakmici nismo se stalno držali onoga što smo željeli – igra nam nije uvijek bila brza. To nam se ne smije dogoditi u Kazanju jer će nas odmah kazniti. Mi moramo biti ti koji će držati pritisak, ići naprijed, držati se jednostavnih akcija i igrati na tijelo.

Izjavio je za klupsku stranicu Bolduc. Medveščak svoju šansu treba tražiti u mogućem umoru igrača Ak Barsa kojima će sutrašnji susret biti treći ove sezone, a drugi protiv Neftekhimika igraju upravo u ovim trenucima.

Prvi su susret igrali protiv Slovana i odnijeli su pobjedu rezultatom 2:1, a pobjednički pogodak postigao je pridošlica iz NHL-a Jiri Sekač. Osim Sekača u Kazanj je stiglo još 10 igrača tijekom ljeta. Zinetula Biljaletdinov je trener Barsa koji ima tonu iskustva i vrlo brzo će sve to dovesti u red. Od zvučnih imena u redovima momčadi iz Kazanja valja izdvojiti Azeveda, već spomenutog Sekača, Tokarova u obrani i dva vrhunska vratara Galimova i Garipova.

Sutrašnji susret počinje u 18:00h po našem vremenu a izravan prijenos potražite na SportKlubu 3.

Photo by: Krume Ivanovski/khl.hr