Croatia,Zagreb, 18.04.2016.WM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP  Ukraine-Croatia  Photo:Igor Soban

[SPD1B] Hrvatska poražena i u drugoj utakmici

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu izgubila je i drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Identičnim rezultatom kao protiv V. Britanije sa 4:1 bolja je bila Ukrajina. Iako su izgubili obje utakmice Prvenstvo za Hrvatsku zapravo tek sad počinje jer kreću dvoboji protiv ipak malo lakših protivnika na papiru.

Za razliku od sinoć kada su u cijeloj utakmici uputili samo 14 udaraca na gol, danas su već u prvoj trećini pokazali bolju igru i s 13-7 natpucali Ukrajince. Nažalost, Ukrajinci su iskoristili svoje šanse i otišli na odmor s prednošću 2:1. Ukrajinci su poveli već nakon 2 minute igre preko Černišenka, a u 15. minuti podebljali su vodstvo pogotkom Isajenka. No Hrvati se nisu predavali i njihov pritisak je urodio plodom u 18. minuti kada je Luka Mikulić na asistenciju Luke Jarčova pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.  Suci nisu bili sigurni je li bio pogodak pa su morali pogledati snimku na kojoj je bilo jasno kako je gol regularan i da se pak odbio od unutarnje grede.

U drugoj trećini preslika prve trećine. Ukrajinci su opet vrlo brzo postigli pogodak, zapravo nakon samo 13 sekundi igre. Strijelac je ovog puta bio Viktor Zaharov, a u 26. minuti pao je i posljednji pogodak na utakmici kojeg je zabio Oleg Šafarenko. Rezultat se do kraja više nije mijenjao čime su Ukrajinci upisali i drugu pobjedu na ovom turniru. Hrvatska je odigrala bolje nego u susretu s Britancima, a tomu je zaslužan i Borna Rendulić koji je donio vidljivo poboljšanje u igri. Samim dolaskom treneru Letangu je omogućeno da koristi sve 4 pune linije. Međutim, naši hokejaši su imali problema s disciplinom što pokazuje i broj kaznenih minuta koji je bio 60 na prema 14 Ukrajinaca. (MacAulay je dobio 10 min disciplinske, a Marko Ljubić disciplinsku kaznu igre zbog vrijeđanja suca).

Borna Rendulić: „Zbog vremenskih neprilika let mi je bio prebačen za nedjelju, trajao je ukupno 17 sati i bilo je teško igrati. Znaš da možeš bolje, ali tijelo ne sluša. U nastavku turnira će biti bolje, mora biti bolje. Ukrajinci nisu bili toliko puno bolji, ali imaju 4 linije koje mogu puno klizati, a mi smo malo ostali bez energije. Sada nam slijede malo lakši protivnici i idemo po medalju, to je naš cilj i mislim da ga možemo ostvariti.“

 

Strijelac pogotka Luka Mikulić: „Pak se odbio pred gol, ja sam ga uzeo, pucao i odbio se u gol pod prečku. Lijepo je zabiti gol na Svjetskom prvenstvu. Danas nismo baš imali sreće, primili smo glupe golove. Bili smo bolji nego jučer, malo smo se i više uigrali, makar nama ne pašu baš tvrdi protivnici. Britanci su puno grublji, a Ukrajinci su malo više tehničari . Sad nam dolaze bitnije utakmice za nas.

 

Alan Letang: “Ukrajina je vrlo dobra momčad, imaju nekoliko visokih igrača pa je nekim našim igračima bilo teško izboriti poziciju pred golom. Također su dobili impuls s nekoliko prilika s igračem više, dok smo mi zarađivali isključenja od kojih bi neka sigurno htjeli vratiti. I kad bi došli u dobru poziciju pred njihovim golom njihov golman je imao dobre obrane. Borna je definitivno podigao momčad, pogotovo mlade igrače kojima je uzor.“

Sutra je dan odmora za sve sudionike, a Hrvatska sljedeći susret igra u srijedu protiv Rumunjske u 20 sati.

Croatia,Zagreb, 18.04.2016.WM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP  Ukraine-Croatia  Photo:Igor Soban

Croatia,Zagreb, 18.04.2016.WM Div IB IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP Ukraine-Croatia Photo:Igor Soban

 

HRVATSKA – UKRAJINA 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Strijelci: Mikulić / Černišenko, Isajenko, Zaharov, Šafarenko

HRVATSKA: Tomljenović, Rosandić, Jačmenjak, MacAulay, Blagus, Rendulić, Perkovich, Puzic, Ljubić, Miličić, Brine, Glumac, Tadić, Kegalj, Janković, Jarčov, Šilović, Smolec, Šakić, Mikulić, Mirić.

UKRAJINA: Zaharčenko, Ševčuk, Tolstuško, Petruhno, Zaharov, Babinets, Blagi, Isajenko, Romanenko, Kiha, Petrangovskij, Gnidenko, Andrejkiv, Pobjedonostsev, Šafarenko, Mihnov, Bondarjev, Žovnir, Aleksjuk, Timčenko, Gavrik, Černišenko.

Udarci na gol: Hrvatska 33, Ukrajina 28.

Isključenja: Hrvatska 60, Ukrajina 14 min.

[SPD1B] Hrvatska poražena i u drugoj utakmici

Može li Hrvatska napokon do pobjede?

Thank you for the vote!