Krume Ivanovski/KHL.hr

Soči prekinuo crni niz

U novi tjedan KHL-a dobro su krenuli CSKA, Sjeverstalj, Lada koja je iznenadila Avangard, SKA i Medveščak. U utorak je međutim odigrano samo dva susreta, Dinamo Moskva je manje više rutinski pobjedio Lokomotiv, a Soči je u gostima kod Vitjaza prekinuo crni niz.

 

Amur – CSKA 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

 

CSKA je u strašnoj formi, možda rezultat protiv Amura to ne pokazuje, ali momčad je u zaletu i kako stvari stoje ne misle se zaustaviti.

Ova utakmica je riješena već u prvoj trećini. Točnije Da Costa je riješio utakmicu u prvoj trećini. Doveo je CSKA u vodstvo u 9. minuti, a u 16. ga je podebljao. Bio je to njegov 12. pogodak ove sezone.

Sergej Peretjagin do kraja trećine smanjio je prednost gostiju na 1:2 i postavio konačan rezultat susreta.

SKA – Slovan 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)

 

Nakon poraza od Atlanta, SKA je na svome ledu dočekao Slovan. Čini se da je Slovan na svojim leđima osjetio poraz protiv Atlanta.

Artemij Panjarin je nakon drugog isključenja Brejčaka doveo SKA u vodstvo. Taj pogodak bio je jedini u prvoj trećini.

Druga je trećina počela nešto žešće nego prva, te je nakon dvije minute igre na semaforu stajalo 2:0 zahvaljujući Martenssonu.

No, nekoliko trenutaka kasnije Slovan uzvraća preko Vondrke i rezultat je sada 2:1.

Usprkos brzom smanjenju rezultata SKA je vrlo brzo postigao dva nova pogotka. Panjarin je prvo postigao svoj drugi pogodak, a minutu nakon njega Kadejkin se također upisao u strijelce.

Ta dva pogotka su smijenila vratara Januša, tako da je na gol stao Backlund.

Backlund je svoja vrata držao zatvorenima sve do 46. minute. Tada je Červenka iskoristio kazneni udarac, a u slijedeće tri minute još je Panjarin kompletirao svoj hat-trick, a Červenka dodao još jedan pogodak. Bio je to apsolutni raspad Slovana u nekoliko minuta trećeg perioda.

Posljednji pogodak na susretu za kakvo-takvo ublažavanje poraza djelo je Andreja Stastnyja.

Vitjaz – Soči 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

 

Soči je upisao prvu pobjedu nakon dalekog 15. rujna. K tome treba dodati da je pobjeda izborena na teškom gostovanju kod Vitjaza.

Prevagu na stranu gostiju donijele su specijalne jedinice. Tako je goste u vodstvo doveo Petersson nakon isključenja Grebeškova. Do kraja prve trećine bilo je 0:2 zahvaljujući Pervišinu koji je postigao powerplay pogodak.

U drugoj trećini gosti su otišli na +3. Svoj drugi pogodak zabio je Petersson.

Nakon tog pogotka razigrali su se domaćini. Situaciju sa igračem više iskoristio je Mario Kempe, a pred kraj trećine kazneni udarac iskoristio je Šitikov za potpuni povratak Vitjaza u susret.

Međutim, nakon manje od pet minuta igre u trećoj trećini Cory Emmerton stavlja točku na ”i” zabivši gol za konačnih 2:4.

Ponedjeljak 06.10.2014.:

Amur – CSKA 1:2

Sibir – Torpedo 2:3

Metalurg Nk – Sjeverstalj 3:7

Jugra – Salavat Julaev 1:2

Lada – Avangard 3:1

Neftehimik – Baris 4:5 SO

SKA – Slovan 7:2

Jokerit – Medveščak 2:3

Dinamo R – Dinamo Mn 1:3

 

Utorak 07.10.2014.:

Vitjaz – Soči 2:4

Dinamo Msk – Lokomotiv 2:0

 

Photo by.: Krume Ivanovski/KHL.hr