Drago Cvetojević / Cveto.si

Slovan predstavio Tičara i Jegliča

Slovan iz Bratislave u pripremi za novu sezonu krenuo je u veliku trgovinu. Među ostalima, upečatljivi su potpisi dvojice Slovenaca koje smo svojedobno mogli gledati i u Domu Sportova – Roka Tičara i Žige Jegliča. Sada je, naravno, aktualan i dolazak Matta Murleyja iz zagrebačkog Medveščaka.

Rok Tičar dijete je jeseničke škole hokeja, nesumnjivo najbolje hokejske škole na ovim prostorima. Jeglič je počeo igrati za mladu, U-20 momčad Jesenica u sezoni 2005/06, a već dvije godine kasnije igrao je juniorsko prvenstvo Švedske, kao i 4 utakmice u najvišem profesionalnom rangu natjecanja u toj skandinavskoj zemlji. Nakon dvije sezone u Timri, vraća se u Jesenice u EBEL, zatim slijedi epizoda od tri sezone u Njemačkoj (Krefeld ,Köln), da bi sada potpisao u KHL-u. Nastupio je za Sloveniju i na Olimpijskim Igrama.

Prenosimo dio intervjua sa službene stranice HC Slovan Bratislava:

Kako ste proveli vrijeme nakon kraja sezone?
Nakon naporne sezone, bio sam u Sloveniji i uzeo kratki odmor. Sad krećem s napornim pripremama jer želim biti 100% spreman za novu sezonu.

Prošle sezone igrali ste u Kölnu?
U Njemačkoj sam proveo dvije prekrasne sezone, sa sjajnim igračima i u odličnoj ligi. Dvorana je bila ogromna, uvijek puna i atmosfera je bila sjajna. Nadam se takvoj atmosferi i u Bratislavi.

Kakva su Vam očekivanja od prve sezone u KHL-u?
Gledao sam par utakmica KHL-a ove sezone. Igra se brzo i fizički zahtjevno, ovo je jedna od najboljih svjetskih liga. Mislim da bi bilo izvrsno kad bih igrao sa Žigom u navali, znamo se izvrsno, igrali smo zajedno u Jesenicama i za reprezentaciju.

Cijeli intervju, na slovačkom, možete pročitati ovdje.

Žiga Jeglič karijeru je započeo u Bledu u sezoni 2003/04, a 2007/08 dolazi u mladi pogon Jesenica. U slovenskoj ekipi koja je nastupala u EBEL-u ostao je do 2011/12, te bio članom poznate, ubojite navale Tičar-Jeglič-Sabolič. Karijeru je nastavio u švedskom Södertäljeu, koji je nakon dvije sezone zamijenio finskim Ässätom, te kraj sezone dočekao u njemačkom Ingolstadtu.

Kako ste proslavili titulu u Ingolstadtu?
Bilo je sjajno! I za nas igrače i za navijače! Ingolstadt je osvojio prvi naslov prvaka Njemačke. Naporno smo radili i na kraju nam se isplatilo. Nadam se da će tako biti i u Bratislavi, da ćemo pokazati da smo jača momčad na ledu nego na papiru.

Što Vas je nagnalo da prihvatite ponudu Slovana?
Kao prvo, menadžment kluba bio je jako ozbiljan i jasan u namjeri da me dovedu. Također, potpisao je i moj sunarodnjak Rok Tičar. Prilika da zaigram za Slovan kao mlad igrač u jednoj od najboljih liga svijeta je sjajna prilika za moj daljnji razvoj. Iz ekipe znam dosta igrača, ali ne osobno, još se moramo upoznati.

Što očekujete od prve KHL sezone?
Očekujem puno kvalitetnih susreta. Očekujem da ćemo biti odlična, radnička momčad i nadam se da ću pomoći u ostvarenju ciljeva koje postavimo prije početka sezone.

Cijeli intervju, na slovačkom, dostupan je ovdje.