Medvescak vs. Slovan 04:01:2015 #2

Slovan ostaje u KHL-u!

Nakon mjeseci nagađanja, crnih prognoza, seljakanja iz jedne u drugu ligu, izgleda da bi bratislavskom velikanu i slovačkom ponosu, Slovanu, moglo svanuti sunce. Kako pišu Čas.sk i Šport.sk, a prenosi Aktuality.sk Slovan je osigurao potrebna sredstva na nastavak avanture u Kontinentalnoj hokejskoj ligi i izbjegavanje onoga tko nitko u klubu ne želi – povratka u slovačku ligu.

Prema informacijama s portala Čas.sk “vodstvo kluba trebalo bi u narednih par dana definitivno objaviti gdje će Slovan igrati naredne sezone. Prema našim izvorima to će biti druga najjača liga svijeta. U slovačkim hokejskim krugovima o tom se govori kao o gotovoj stvari.”

Voditelj službe za odnose s javnošću bratislavskog kluba, Milan Vajda, izjavio je slijedeće za slovačke medije:

“Slovan dogovara detalje o ekonomskom modelu s ruskim partnerom. Ne mogu reći sa sigurnošću o kakvoj vrsti sponzorstva će na kraju biti riječ. Pregovaramo s ruskom privatnom tvrtkom koja se bavi građevinarstvom i energetikom.”

Prema Vajdinim navodima u pregovore se uključilo i vodstvo KHL-a, koje od ožujka pokušava na sve načine zadržati Slovake u Ligi. Slovaci tvrde da im KHL pomaže kako je pomagao dosada svim klubovima koji su bili u problemima.

Idućeg tjedna vodstvo kluba putuje u Rusiju, a do 18. lipnja bi se trebalo definitivno znati koju ligu će Slovan igrati. U slučaju da to bude KHL, bit će to naredne tri sezone.

Photo: Davor Sajko/khl.hr