Medveščak - Slovan 

Pascal Pelletiere

Slovan odustaje od KHL-a?

Ponovno uznemirujuće vijesti dolaze iz Rusije. Ovog puta uključuju Slovan iz Bratislave, ali i zagrebački Medveščak. Vijest je ponovno prenijela najviša instanca ruskog tiska Itar-Tass, navodeći kako informacije dolaze od više izvora bliskih slovačkom klubu.

Itar-Tass tvrdi da njihovi izvori bliski Slovanu tvrde da je klub u teškoj financijskoj krizi, pošto su ostali bez ruskih sponzora. Budućnost kluba jako je klimava, ali strasti je smirio izvršni direktor bratislavskog sastava.

“Svi naši sponzori vezani su za Rusiju, a sankcije koje je nametnula EU iznimno su im štetne. Još se ne nazire rješenje i kako će se sve odmotati. Ja sam realist. Situacija je krajnje ozbiljna i morat ćemo pregovarati s vodstvom KHL-a. Odredili smo 15. ožujak kao dan kad ćemo znati gdje smo iduće sezone. Ako nećemo moći ostati u Ligi, imamo spremne planove B i C”, rekao je Maroš Krajčí za hokej.sk.

Predsjednik lige Dmitrij Černjišenko prije All-Stara u Sočiju izjavio je kako “KHL ima interesa da zadrži Slovan u natjecanju”.

Sudeći po atmosferi oko Slovana, klub ima alternative – postoji šansa da se nađu u EBEL-u zajedno sa Znojmom ili pak zaigraju u češkoj Extraligi. Češki portal prenio je nedavno informacije da Slovan i Medveščak zajedno planiraju zaputiti se u EBEL, ali to nikad nije potvrđeno.

Na kraju, oe informacije koje prenosi Itar-Tass treba uzimati s rezervom, jer su nakon situacije sa Slovanom, danas ponovno iscurile informacije da Medveščak sigurno neće igrati iduće sezone, što je iz kluba već demantirano. Ipak, drugi je put u kratkom vremenu…