Photo: Niko Karumaa/Flickr

Slovan i Jokerit u zaletu

Jučer su uz MedveščakSKA odigrana još dva susreta. Slovan je u Bratislavi razbio Dinamo iz Rige, a Jokerit u Mitiščiju slavio protiv Atlanta nakon produžetka.

 

Slovan – Dinamo R 5:1 (4:0, 0:1, 1:0)

 

Gledatelji u Bratislavi mogu biti zadovoljni s onim što su im njihovi miljenici pokazali jučer. Nakon početnih uspona i padova Slovan je nanizao tri pobjede, a posljednja žrtva je Dinamo Riga.

Odličan je to bio početak domaćih, jer već u četvrtoj minuti vodili su 2:0. Žiga Jeglič je načeo Sedlačeka, a samo devet sekundi kasnije rezultat je podebljao Vondrka. Nakon tog šoka gostujuća klupa zazvala je time-out.

Ta kratka pauza bila je samo riješenje koje je trajalo desetak minuta, a onda je Vondrka zabio svoj drugi pogodak. Do kraja prve trećine Murley je povisio rezultat na 4:0 zabivši gol u shorthanded situaciji.

Kao što se i očekivalo vratar Sedlaček ostao je na klupi, a u igru je ušao Masalskis.  Jedini pogodak u ovom periodu igre došao je dvadesetak sekundi prije kraja trećine, a rezultat na 4:1 smanjio je Linus Videll.

Može se reći da su slovenski igrači u redovima Slovana imali svoju večer. Žiga Jeglič je postigao jedan pogodak, a u posljednjem periodu uz Roka Tičara asistirao je Hudačeku za konačnih 5:1.

Atlant – Jokerit 3:4 OT (1:2, 1:0, 1:1, 0:1)

 

Izrazito zanimljivo bilo je u Mitiščiju, domaći Atlant namučio je Jokerit i na kraju uspio iščupati barem bod.

Utakmica je počela vrlo dobro za domaće, Levicki je zabio vodeći pogodak već u drugoj minuti. Desetak minuta kasnije Huhtala je poravnao rezultat na 1:1, a isti igrač je u 16. minuti dobio priliku na kaznenom udarcu – i iskoristio je.

Druga trećina donijela nam je novo poravnanje rezultata. Jaroslav Diblenko zabio je pogodak na sredini susreta.

Početkom treće trećine Linus Omark je završio na klupi za kažnjene, a powerplay situaciju iskoristio je Šmeljov za novo vodstvo Atlanta. Taj rezultat je stajao slijedećih osam minuta, a onda je Steve Moses zabio gol za 3:3 i produžetak.

Atlant se u produžetku branio sa 4 igrača naprama 5 Jokeritovih, jer je vratar Karlsson povučen na klupu, i tu prednost iskoristio je Omark gurnuvši pak u mrežu za dodatni bod i petu pobjedu u nizu.

Srijeda, 1.10.2014.:

Slovan – Dinamo R. 5:1

Atant – Jokerit 3:4 OT

Medveščak – SKA 0:5

 

Photo: Niko Karumaa/Flickr