Photo: Krume Ivanovski / KHL.hr

Slovak Buc novo pojačanje u Brlogu?

Ne događa se često da igrač koji je odigrao sezonu života i imao najviše bodova od svih igrača neke ekipe ne produži ugovor s klubom. No, upravo to dogodilo se slovačkom napadaču Davidu Bucu. Sredinom srpnja još uvijek čeka ugovor, a prema riječima ovog lijevog krila iz Poprada želi okusiti KHL. Agent mu je rekao neka se još malo strpi, za dobar ugovor treba pričekati.
 
I dok njegov agent, kojem kako kaže u potpunosti vjeruje i oslanja se na njega, pregovara s različitim klubovima, Buc se sam s osobnim trenerom priprema za novu sezonu.
 
Nije rijetkost da igrači iz češke Extralige odlaze u KHL, na kraju krajeva plaće su višestruko više u KHL-u nego u Češkoj.
 
Kada Buc spominje KHL, logično je prvo pomisliti na Slovan. Jedini slovački predstavnik u KHL-u mogao bi biti prava odskočna daska za 29-godišnjeg napadača, igrao bi doma, a kasnije tko zna. U tu priču mogao bi se uključiti i Medveščak. Obzirom da su već potpisala dva Čeha, mogli bi lako dodati jednog Slovaka. Ono što bi Buca moglo u toj situaciji zabrinjavati je financijska situacija u ta dva kluba, ali i u još nekim klubovima u Rusiji, koji imaju poteškoća s isplatom plaća i financiranjem svog sudjelovanja u tom natjecanju.
 
Ipak, s druge strane, dvije sezone nastupao je u Olomoucu, klubu koji također financijski ne stoji najbolje, klubu koji ima samo jednu garnituru dresova, pa kada je prošle sezone igrao protiv praške Slavije, oba tima igrala su u crveno-bijelim dresovima.
 
Inače, angažman protekle dvije sezone bio mu je jedini izvan matice domovine, osim kratke posudbe od 6 utakmica u Karlove Vare prije tri sezone. Sezone 2011/12 bio je prvak Slovačke sa Slovanom.
 

Ostaje vidjeti kako će ova priča završiti.
Photo: Krume Ivanovski/KHL.HR