Skandinavska pobjeda protiv Minska

ZAGREB - Danny Taylor (#31) of HC Dinamo Minsk making a save on a shot by KHL Medveščak Zagreb during a KHL regular season game on November 22nd 2014 in Dom sportova (Krume Ivanovski/KHL.hr)

ZAGREB – Danny Taylor (#31) of HC Dinamo Minsk making a save on a shot by KHL Medveščak Zagreb during a KHL regular season game on November 22nd 2014 in Dom sportova (Krume Ivanovski/KHL.hr)

Dom sportova, Zagreb – Golovi Skandinavaca odveli Medveščak do važne pobjede nad Minskom.

Hedberg i Bjorkstrand su zabili dva od četiri gola, dok se je Finac Leino upisao među strijelce iz Nordijskih država Medveščaka te time nadjačali Dinamo Minsk s 4:2 u Domu sportova.

Medveščak je zadnjih nekoliko utakmica mučio ulazak u utakmicu. Pakovi su gubljeni, igralo se poput muha bez glave, no protiv Minska su ušli puno bolje. Igra je bila organizrana, Medvjedi su bili složni i odlučni u obrani, ali i u napadu što su pokazali nakon samo minutu i pol od početka utakmice

Mark Popovic je s plave linije opalio pak, koji se u putanji odbio od Thomasa, a zavšio na betonima Larsa Haugena. Od betona se pak odbio na desnu stranu te precizno sletio na palicu Hedberga, koji je zabio svoj šesti gol sezone za 1:0 Medveščaka.

Minsk je krajem prve trećine imao priliku za izjednačenje te naposlijetku u zadnjoj sekundi i uspio progurati pak preko gol linije Heetera, no nakon video pregleda su suci ustanovili da je pak ušao u gol nakon što se čulp zvono za kraj trećine.

Martin St. Pierre je početkom druge trećine zaradio dvostruku kaznu zbog visoke palice te time stavio Medvjede u poziciji da četiri minute igraju s igračem manje, no penalty kill domaćina je odradio odličan posao te održao Minsk na nuli.

Medveščak je s rafalnom paljbom na gol Minska započeo u drugoj polovici druge trećine. Andrew Murray je savršeno ostavio pak za Patricka Bjorkstranda, koji je iz sredine slota poslao pak na gol Haugena, ispred kojeg je stajao Dario Kostović i zaklanjao mu pogled. Pak je zatresao mrežu, no Kostović je nogom bio u golmanovom prostoru te su suci tek nakon video pregleda potvrdili da je gol bio legalan te je tada nakon 12:15 minuta druge trećine Medveščak vodio s 2:0.

Četiri minute i 43 sekunde kasnije je James Wright munjevitom brzinom s lijeve strane proletio pored obrane Minska, pak još većom brzinom poslao na gol Haugena te zatresao mrežu iza njega za 3:0 Medvjeda.

Do kraja druge trećine je ostalo 27 sekundi kada je Ville Leino, nakon odličnog dodavanja Bjorkstranda u 3-na-2 akciji pospremio pak iza Haugena za 4:0 Medveščaka.

Ulaskom u zadnjih 20 minuta je strateg Dinama s gola povukao Haugena te ga zamijenio Dmitrijem Milčakovom.

Dinamo je zadnji trećinu odigrao s puno više tempa i dinamike te su nakon 7:36 isprovocirali kaznu Martinovića, na kojoj je nakon 29 sekundi poentirao bivši Medvjed, Charles Linglet. Četiri minute i 38 sekundi nakon Lingletova gola je Oleg Goroško zatresao mrežu iza Heetera da za polovicu smanji vodstvo Medveščaka.

Val ozljeda je zatekao Medveščak. Eric Beaudoin, Mark Katic, Krys Kolanos, Kurtis McLean, Shaone Morrisonn i Brandon Segal su zbog ozljeda i bolesti utakmicu gledali s tribina, dok je Dario Kostović po prvi put u KHL-u odigrao drugu uzastopnu utakmicu.