Sisak napokon dobiva ledenu dvoranu – Zibel!

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček potpisala je danas ugovor o gradnji Ledene dvorane Zibel vrijedan 23,3 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Palace, a Ugovor obuhvaća izradu projektne dokumentacije, ishođenje građevinske i uporabne dozvole te izgradnju ledene dvorane po sistemu „ključ u ruke“.

ledena-dvorana-04

Ugovor su pred predstavnicima KHL Sisak i Udruge Zibel potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor tvrtke Palace d.o.o. Igor Glavaš. Odmah nakon potpisivanja Ugovora počinje izrada projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole. Početak izvođenja radova planira se čim završi sezona klizanja, a rok za izvođenje radova je 280 dana.

Potpisivanju ugovora prethodio je javni natječaj za idejno rješenje rekonstrukcije SRC Zibel na koji su pristigli brojni radovi, a Siščani su odabrali projekt dvorane u obliku hokejaškog paka. To idejno rješenje dio je projektnog zadatka koji tvrtka Palace mora zadovoljiti svojim izvedbenim projektom prije ishođenja građevinske dozvole. O usuglašenosti konačnog projekta s projektnim zadatkom odlučivati će stručno povjerenstvo u kojem će osim Grada svoje članove imenovati i krajnji korisnici Ledene dvorane – Klub hokeja na ledu Sisak i Udruga Zibel, koja okuplja stanovnike Zibela.

-Za mene, i za bilo koga tko voli svoj grad, odluka nije upitna. Klizalište treba spasiti i klizanje i hokej zadržati u Sisku. Nećemo se zavaravati da je par kantica Jupola dovoljno i da ćemo prefarbati probleme – izjavila je prigodom potpisivanja ugovora Kristina Ikić Baniček.

ledena-dvorana-12

Iako rokovi za predaju idejnog rješenja i projekta tek danas počinju teći, Palace je na svečanom potpisivanju ugovora već predstavio idejnu skicu dvorane, koju će predložiti stručnom povjerenstvu na suglasnost.

Tlocrtna izgrađenost površine Ledene dvorane će biti 7.030 m2, gledalište će biti kapaciteta 1960 sjedalica, a osim nove ledene površine gradi se ambulanta i četiri svlačionice te rekreacijski centar.

Sisak napokon dobiva ledenu dvoranu – Zibel!

Hoće li sisčani doživjeti Zibel pod krovom?

Thank you for the vote!