Davor Sajko/KHL.hr

Show u Bratislavi, Torpedo zatvorio CSKA

Četvrtak nije bio pretjerano bogat dan u Kontinentalnoj ligi, samo su se igrale dvije utakmice. U jednoj je sudjelovao divizijski suparnik Medveščaka, bratislavski Slovan.

Slovan – Sibir 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Bratislavski Slovan na domaćem ledu izgubio je od Sibira iz Novosibirska. Ono što nam je u ovom susretu zaplijenilo pažnju, ponajviše u prvoj trećini bile su kaznene minute. Nevjerojatno, ali istinito suci Kiseljov i Ščenjov imali su pune ruke posla, pa su nakon prvih dvadeset minuta Slovan i Sibi zajedno imali 51 minutu isključenja. Točnije, nakon manje od 20 jer se prva trećina dovršila na početku druge.

Naime u 17:22 Michal Sersen je “zalijepio” Sergeja Šumakina na ogradu čim je ovaj ušao u trećinu. Igrači Sibira odmah su pohitali tražiti pravdu za suigrača, nastala je bitka na ledu u kojem su sudjelovala tri para. Sigalet, Gubin, Luža i Šulanov završili su na hlađenju od po pet minuta, jedino je Sersen dobio 5 + kaznu igre.

Bilo je to pri rezultatu 1:1, vodstvo za Sibir postavio je Sergej Šumakov, anulirao ga je Václav Nedorost, a kratko nakon “rata” Tomáš Surový donio je vodstvo.

U drugoj trećini Jonas Enlund i Dmitrij Monja dvama pogocima donose pobjedu Sibiru.

Torpedo – CSKA 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

U Nižnjem Novgorodu pobjedu je upisao Torpedo, koji se u zadnje vrijeme malo aktivirao, pa im je ovo četvrta pobjeda u nizu. Još impresivnije zvuči da su zatvorili vrata momčadi poput CSKA, koja inače bezbrižno maršira, gledajući u leđa jedino SKA na tablici Zapada.

Jarkko Immonen postigao je pogodak u 7. minuti na asist Sakarija Salminena, koji se i sam upisao u strijelce u 33. na asist strijelca prvog gola. Bilo je to za 3:0, a pogodak između djelo je Vadima Homitskog, na asistencije Salminena i Immonena, koji se defiliraju kao najbolji igrači nižnjinovgorodskog sastava.

Ivan Kasutin obranio je svih 32 udarca moskovske ekipe i upisao svoj treći shutout sezone.

“Imali smo neke prilike, ali obrana i vratar Torpeda danas bili su sjajni. Borili smo se do kraja i zahvaljujem svojim igračima”, izjavio je trener CSKA Dmitrij Kvartaljnov za Chempionat.ru.

Upitan o odlasku desetorice igrača koji će nastupiti za nacionalnu ekipu Rusije na predstojećem Karjala Cupu rekao je: “To je čast, igrati za Sbornaju. Jako nam je drago da ih izbornik zove.”

 

Photo by: Davor Sajko/khl.hr