Terry Smith / Flickr.com

Shedden postao bivši, Dwyer novi glavni trener Medveščaka!

Kao što su mnogi navijači priželjkivali Doug “napravio sam dobar posao” Shedden već je bivši trener Medveščaka. U novu KHL sezonu Medveščak će tako s novim trenerom, bivšim juniorskim kanadskim trenerom, Gordie Dwyerom. Ovo je prvi korak Gordie Dwyera k seniorskom hokeju, dosad je trenirao juniorske momčadi iz kanadskih liga QJMHL, ali i nešto lošijih MJAHL. Kruna karijere mu je bilo asistiranje kao pomoćni trener u kanadskoj U18 reprezentaciji na SP 2012. godine.

Ovo je za mene odlična prilika i veliki korak naprijed koji će mi sigurno omogućiti i napredak u karijeri, što želim i opravdati. Drago mi je što mi je Medveščak ukazao povjerenje i omogućio tu priliku, a ja obećavam da ću dati sve od sebe da ova momčad ima pobjednički karakter, ne bude lak suparnik suparničkim momčadima i da ne razočara svoje navijač’‘,rekao je za početak Dwyer najavljujući svoj dolazak u Zagreb.
Gordie Dwyer / Facebook

Gordie Dwyer

Nakon što sam se umirovio kao igrač, imao sam sreću trenerski se razvijati u jako kvalitetnoj kanadskoj ligi u kojoj sam i sâm igrao dok sam odrastao. Iako je riječ o juniorskoj ligi, to je velika organizacija na profesionalnoj razini u kojoj imaš priliku izgraditi igrače za NHL i pripremiti ih općenito za budućnost u ovom sportu. To je za mene bilo odlično iskustvo koje me u konačnici i dovelo u Zagreb i u Medveščak. U hokeju sam čitav život, a hokej je hokej bez obzira gdje radio kao trener, u Sjevernoj Americi ili u Europi. Iznimno mi je drago što ću raditi u KHL-u te što ću zajedno sa sportskim menadžmentom graditi uspješnu momčad. Znam da ćemo u momčadi imati različite igrače, sjevernoameričke i europske, kao i mlade ruske igrače, i bez obzira što će mi ovo biti prvi angažman u Europi, već imam iskustva s europskim igračima jer smo ih imali i u klubovima u kojima sam dosad trenirao. Uz sve to, tu je i iskustvo koje sam stekao kao igrač, ali i na nacionalnoj razini kada sam radio kao pomoćni trener za kanadsku juniorsku reprezentaciju.

Svoj glavni cilj za sezonu 2015./16. Dwyer je istaknuo: ”Da rastemo iz utakmice u utakmicu i da smo kompetitivni. Ove sezone momčad će biti fokusirana na mlađe igrače koje ćemo razviti u konkurentne igrače KHL-a, ali isto tako usporedno želimo biti i uspješni, posebice na domaćem ledu pred našim navijačima.” Razvoj i očekivanja od igrača su slijedeća: ”Za početak da na pripreme dođu u dobroj kondiciji i spremni za borbu za mjesto u momčadi. Želim da budemo brza i fizički jaka momčad koja će dati sve od sebe na ledu i naporno raditi iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Mogu vam već sad reći da će trening kamp biti naporan i da će ga proći samo najspremniji i najizdržljiviji, odnosno, najbolji.”

Photo: Medvescak Zagreb

Photo: Medvescak Zagreb

Aaron Fox najavio je i novog trenera, već četvrtog u njegovoj karijeri kao sportskog direktora Medveščaka: Dwyer je jedan od najboljih mladih trenera u Kanadi pred kojim je svjetla budućnost. Pregovori s njim su bili dugotrajni, puno smo razgovarali o momčadi i o našim željama i o mogućnostima. Vjerujemo da će se savršeno uklopiti u naše ciljeve koje želimo postići ove sezone. Dwyer će donijeti radnu etiku i strast u klub koja će se prenositi na igrače i želimo stvoriti momčad koja igra i bori se u svakoj utakmici. Puno smo s njim pričali o tome kako želimo biti čvrsta i radišna momčad i jedna od najpripremljenijih u ligi pritom pazeći da su igrači odgovorni i najvažnije od svega da igraju sa srcem i emocijama.”

Po prvi puta okupljanje momčadi Medveščaka očekuje se u prvoj polovici srpnja, čak nekoliko tjedana ranije nego što je inače bio slučaj.

Photo: Terry Smith / Flickr.com