Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Sergej Plotnjikov plaća svoje mjesto u NHL-u

Pittsburgh Penguinsi pojačavaju svoje redove za novu sezonu, pa su slijedom toga doveli dva odlična krila – Phila Kessela i nama dobro poznatog Sergeja Plotnjikova. Plotnjikov će, zanimljivo, sam platiti kako bi mogao odmah doći u Pennsylvaniju.

Plotnjikov je potpisao entry-level ugovor s mogućnošću nekih izvrsnih bonusa, koji bi mogli doseći čak 2.85 milijuna dolara. Iako to nije realno za očekivati, Plotnjikov bi mogao vidjeti bonuse od otprilike 212 500 $ ako se brzo privikne na igru.

Izgleda da je Plotnjikov bio brutalno iskren kad je rekao da stvarno žarko želi igrati u najboljoj ligi svijeta, pa je sam kupio izlaz iz ugovora, prema pisanju Pittsburgh Tribune-Reviewa.

Direktor hokejskih operacija Jim Rutherford rekao je u petak da ga je [Sergej] Plotnjikov, rusko krilo koje su potpisali u srijedu, izvijestio kako već u kolovozu može biti u Pittsburghu u svrhu privikavanja na okolinu, kulturu i način rada.

“Bez da smo to tražili, on već razmišlja kako da dođe ovdje što prije”, kazao je Rutherford. “Neke stvari koje je napravio govore o njegovom karakteru.”

Dodao je Rutherford kako je “Plotnjikov platio pola milijuna dolara kako bi “kupio izlaz” iz svog ugovora s Lokomotivom.”

“Nema puno igrača koji bi se odvažili na takav potez”, zaključio je.

 

Photo: Krume Ivanovski/KHL.HR