Damir Gojanović, photo by Davor Sajko / KHL.hr / Hrsport.net

Šalajev: Tri kluba napuštaju KHL, ne i Medveščak

KHL ima budućnost, no ekonomija je teška, momčadi bankrotiraju. Tako to ide” započinje priču Šalajev. Dio problema proizlazi iz apsurdnog ekonomskog modela lige u kojem su plaće igrača iznimno visoke, dok su prihodi klubova niski.

Mi nismo NHL, ne zarađujemo puno na ulaznicama i TV pravima.” Šalajev dodaje kako tri momčadi napuštaju KHL: Slovan, Jugra i Atlant. “Bratislava je odličan grad i šteta je što ćemo ih izgubiti. Slovan je dobar klub sa odličnom dvoranom i dobrom infrastrukturom.

Iako se kao momčad koja bi mogla napustiti KHL spominje i zagrebački Medveščak, Šalajev kaže da to nije slučaj.

Znam više nego ostali. Mogu sa sigurnošću reći da Medveščak ostaje. Medveščak ima dobre sponzore, osigurane sponzorske ugovore i ja sam te ugovore vidio. Siguran sam da će Medveščak i dalje igrati u KHL-u.”

Gubitkom prvo Praga, potom i momčadi iz Bratislave, Medveščak tako ostaje jedina “zapadno-europska” momčad u KHL-u uz Jokerit. Iako se dosad Jokerit pokazao kao protivnik protiv kojeg će Medveščak lagano razviti rivalstvo, na publiku bi gubitak protivnika iz susjedstva mogao ostaviti traga.

Gojanović: Černišenko nije spomenuo da je Medveščak nepoželjan u KHL-u

Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka, nedavno je razgovarao s novim predsjednikom KHL-a, Dimitrijem Černišenkom.

Moji kolege iz Medveščaka svakodnevno su u kontaktu sa ligom, kao i predstavnicima ostalih KHL momčadi. Dimitrija Černišenka, predsjednika KHL-a, upoznao sam nedavno u Sočiju i puno smo razgovarali. Nisam čuo da je spomenuo kako nas liga ne želi, kao što navode neki mediji. Naprotiv, stekao sam potpuno drukčiji dojam. Ni ja, ni moji kolege, u razgovoru sa predstavnicima KHL-a, nisu stekli dojam da je naš klub nepoželjan. Naprotiv, Liga je naglasila da treba raditi na promidžbi i jačanju imidža KHL-a u Europi. Siguran sam da u tome mogu pomoći ne-ruski klubovi u KHL-u. Cijela regija, uključujući i BiH, Italiju, Austriju, Sloveniju, pa i Njemačku i Švicarsku prati Medveščak i utakimice KHL-ua u Zagrebu. Već smo prepoznati kao punopravni članovi KHL-a. Ruske momčadi gledamo kao jednako kvalitetne suparnike, stoga ne vidim niti jedan razlog da ne bismo bili članovi KHL-a. Vjerujem da naš stil igre pozitivno utječe na razvoj i rast broja ruskih igrača u ruskim momčadima, pomažemo im da se razvijaju putem utakmica sa momčadi koja je u potpunosti drugačija od tipičnih ruskih momčadi. Zbog nas ruski igrači uče još jedan način i stil igre” rekao je Damir Gojanović Mariji Rogovskaji za Championat.com.

Damir Gojanović, photo by Davor Sajko / KHL.hr / Hrsport.net