Tomislav Zanoški / Photo by Davor Sajko / Hrsport.net / KHL.hr

“Šaka s Jordanovca” na probi u Medveščaku

Tri godine po šokantnom odlasku u najvećeg rivala Medveščaka, Tomislav Zanoški dobio je priliku vratiti se u Brlog. Zajedno sa Zanoškim, priliku za probu u KHL-u dobit će i Gašper Krošelj, o čemu smo već izvještavali. Ovim probnim rokovima ovogodišnja momčad više izgleda kao da se priprema za EBEL no za KHL. 

”Dugo vremena je prošlo otkako sam nosio Medveščakov dres i igrao u Ledenoj. Nije nikakva tajna da mi je to najdraže mjesto za igranje. Imati priliku igrati u gradu u kojem sam se rodio i pred zagrebačkom publikom nešto je posebno i nešto što jako malo igrača ima priliku ostvariti”, rekao je Zanoški koji uskoro dolazi u Zagreb, ali ne na odmor, nego na pripreme s ostalim Medvjedima za 2015./2016. sezonu.

”Nakon sezone sam uzeo pauzu od leda pet tjedana, ali ne i suhih treninga. Na led sam se vratio prije više od mjesec dana. Važno mi je maksimalno iskoristiti ljeto kako bih što bolje bio spreman za pripremni kamp i predsezonu  želio sam što više ojačati da izdržim sve napore koje predsezona i nadam se sezona nose. Fokusiran sam na kamp i pripreme, ali naravno, prva utakmica i prvi izlazak na led mi je stalno u mislima”

”KHL mi je najveća razina hokeja u karijeri. To me uzbuđuje, a u isto vrijeme mi je veliki izazov. Znam da je riječ o vrhunskoj ligi i zato je teško imati određena očekivanja od sebe i lige. Jedino što znam i mogu garantirati je to da ću igrati sa srcem i dati sve od sebe svaki put kada izađem na led. Jako puno stvari, općenito za sportaše, su izvan njihove kontrole, ali trud je nešto što sam ulažeš i na tome sam uvijek bazirao igru”, zaključio je Tom.

Photo: Davor Sajko / HRsport / KHL.hr

Photo: Davor Sajko / HRsport / KHL.hr

Još jedan igrač koji je šokirao pomalo navijače i kibice zagrebačkih plavih je Gašper Krošelj. Junak četvrtfinalne serije doigravanja u sezoni 2009./10. protiv Graza, nakon tri uzastopne sezone u Zagrebu i tek nekoliko mjeseci od mogućnosti igranja za reprezentaciju otišao je u Jesenice.

Krošelj je u posljednjih nekoliko godina poboljšao tehnički dio svoje igre, a svoju visinu koristi kao prednost. Prošle sezone je jako dobro branio u Švedskoj, a dobro je igrao i na Svjetskom prvenstvu u svibnju ove godine. Igrač je s hrvatskom putovnicom  i veseli se borbi za minutažu na ledu na KHL razini”, kratko je prokomentirao sportski direktor Medveščaka Aaron Fox koji je 2009./2010. sezone, kada je još bio aktivni igrač, s Gašperom dijelio svlačionicu u Zagrebu.

 KHL Medvescak - Avtomobilist , 30.9.2013. Photo by Davor Sajko / KHL.hr

KHL Medvescak – Avtomobilist , 30.9.2013. Photo by Davor Sajko / KHL.hr

Na popisu momčadi Medveščaka za novu sezonu sada se nalazi gotovo 30 igrača, od čega ih je 11 na probi. Nismo propustili primijetiti da nedostaje Saša Martinović. Branič koji je trenutno igrač Medveščaka s najdužim stažom u Zagrebu, povremeni dokapetan, ove predsezone ponovo intrigira javnost. Hoće li se Saša vratiti pitaju se mnogi, a sudeći prema trenutnom popisu braniča u Ledenoj bi ga morali dočekati s fanfarama.

Tomislav Zanoški / Photo by Davor Sajko / Hrsport.net / KHL.hr