Photo: V Maninen / Flickr.com

S kauča na klupu Rangersa

Nekadašnjem amaterskom vrataru iz Minnesote Santinu Vasquezu jučer je sigurno bio jedan od najboljih dana u životu.

U NHL utakmici između New York Rangersa i domaće Minnesote Wild gosti su se našli u problemima vrlo rano. Annti Raanta, koji je započeo utakmicu za Rangerse se ozlijedio nakon samo 6 minuta igre i nije više mogao nastaviti stoga je umjesto njega ušao Henrik Lundqvist koji je trebao odmarati u ovom susretu i započeti utakmicu sutra protiv Winnipega.

Kako su ostali na samo jednom vrataru u ranoj fazi utakmice vodstvo Rangersa se odmah dalo u potragu za novim rezervnim vratarom koji živi vrlo blizu i koji bi mogao uskočiti u slučaju da baš bude potrebno.

Tada na scenu stupa Santino Vasquez koji je nekad branio na Hamline sveučilištu i igrao poluprofesionalni hokej u Českoj. Ispostavilo se da je sjedio doma na kauču i gledao utakmicu na TV-u kada je dobio poziv od Rangersa da dođe u dvoranu i zauzme mjesto rezervnog vratara na klupi.

S obzirom da živi 2 min od dvorane poziv je naravno prihvatio i postao NHL igrač na jedan dan. Iako nije ubilježio ni minutu na ledu sigurno mu je ovo bilo nevjerojatno iskustvo. Osim toga, zaradio je 500 $ i dres Rangersa koji je imao na sebi za uspomenu!

Piše Antonio Ljubić
Photo: V Maninen / Flickr.com