Rendulić & ŠijanJuly 29, 2015-212

Roy odlučio: Borna ostaje u Denveru!

U srijedu navečer kreće nova NHL sezona, a uvjerljivo najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić se izborio za mjesto u momčadi Colorado Avalanchea.

Biti među 23 igrača svoje momčadi koji kreću u novu NHL sezonu, san je milijuna hokejaša diljem svijeta, a Borna Rendulić je konačno ispunio i ovaj cilj u karijeri. Lani je 23-godišnji Zagrepčanin sezonu počeo u AHL-u, razvojnoj ligi, pa se dobrim igrama nametnuo na poziv u najjaču ligu svijeta.

Tamo je nažalost odigrao samo 11 utakmica jer se teško ozlijedio, te je propustio ostatak prošle sezone i krenuo s pripremama za novu sezonu. Krv, znoj i suze su se isplatile. Izdržao je u kampu ugledne momčadi do posljednjeg dana, te izborio mjesto u početnoj postavi Avsa koji u četvrtak u Denveru dočekuju momčad Minnesote.

Kao što smo i najavljivali, Winchester je stavljen na IR listu (ozljeđeni igrači), a Everberg je poslan u AHL. Iznenađenje je i ostanak Rantanena, igrača kojeg je Colorado odabrao kao svoj prvi pick na ovogodišnjem draftu.

Rendulić je na današnjem treningu, kao i jučer, igrao u trećoj navali Mikko Rantanen – Carl Soderberg – Borna Rendulić. Prema komentarima, Rendulić je u toj kombinaciji izgledao odlično.  Novinari koji su pratili Colorado su isticali kako će biti to ogromna bitka tri-četiri igrača za vjerojatno tek jedno preostalo mjesto u momčadi i Hrvat je uspio radom na pripremama ga izboriti.

Na press konferenciji uoči sezone trener Roy najavio je i roster s kojim će otvoriti sezonu Colorada u utakmici protiv Minnesote.

 

Linije Colorado Avalanche za otvaranje sezone

Napad:

Blake ComeauMatt DucheneJarome Iginla

Gabriel LandeskogNathan MacKinnonAlex Tanguay

Mikko RantanenCarl SoderbergBorna Rendulic

Cody McLeodJohn Mitchell/Mikhail GrigorenkoJack Skille

Obrana:

Francois BeaucheminErik Johnson

Nate GueninTyson Barrie

Nikita ZadorovNick Holden

Brad StuartBrandon Gormley

Vratari: 

Semyon Varlamov

Reto Berra

avs roster 2015