Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Riga upropastila Tomljenovićev KHL debi

Dinamo iz Rige je pokvario KHL debi Mate Tomljenovića na golu Medveščaka. S tri gola u prvoj trećini, Dinamo je došao do vodstva od tri gola, koje se nakon 60 minuta uspostavilo da je dovoljno za pobjedu od 3:1 nad Medveščakom.

Nakon 58 utakmica ove sezone, na gol Medveščaka je stao Mate Tomljenović. Doduše, nije to bio debi koji je on htio, koji smo svi mi htjeli. Sauletis Kaspars je nakon 5:59 minuta prve trećine zabio za 1:0, Linus Videll nakon 6:51 za 2:0, a Milan Jurcina nakon 11:52 za 3:0.

“Ma dobro, iskreno malo je teži bio start“ rekao je Tomljenović. “Nismo krenuli u utakmicu onako kako smo trebali, onako kako smo si rekli. Ma dobro, to se desi. Treba isto nešto obraniti. Nije uspjelo kako sam ja mislio, možda sam previše htio to sve. Možda me to ubilo“

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Da će protiv Rige stati na gol je saznao u četvrtak.

“Jučer mi je trener rekao“ izjavio je Mate. “Super sam se osjećo. Normalno sam spavao, ništa strašno“

Nakon 20 minuta utakmice i rezultata 3:0, trener Doug Shedden se odlučio za promjenu na golu Medveščaka, da se Tomljenović ne osramoti.

“Nisam htio da rezultat ispred domaćih navijača bude sramotan“ izjavio je Shedden. “Nisam ni htio da on bude osramoćen. Mislio sam da stavim Cala u igru, koji je odigrao dobar nastavak utakmice. Mislio sam Matu ostaviti cijelu utakmicu u igri, no kada su zabili za 3:0, zadnje što sam htio je izgubiti 7, 8:0 pred domaćim navijačima. Bila mu je prva utakmica u KHL-u te sam htio da igrači budu spremni da igraju za njega, htio sam da se žrtvuju za njega. Mate je cijele sezone ostajao nakon treninga, stajao na golu, branio udarce. On je dobar klinac i htio sam da se naši momci stvarno bore za njega. Ne želim ga kriviti, no samo sam htio da se momčad probudi u nastavku utakmice“

Dvije minute i 19 sekundi pred kraj druge trećine je Edwin Hedberg, pak, smanjio vodstvo Rige na 3:1. Bill Thomas je s plave crte opalio ka golu Rige, no uspostavilo se da je taj udarac zapravo bio dodavanje Hedbergu koji se našao pred golom gostiju i odbio pak u mrežu iza Jeffa Deslauriersa.

Večer u sjećanju tragično preminulog Stevea Montadora nažalost nije završila pobjedom Medveščaka. Medvjede u nedjelju čeka zadnja utakmica ove KHL sezone, i to protiv velikog Jokerita iz Helsinkija.

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr