Photo: Thomas Krauskopf/KHL.HR

Rendulić u San Antoniju, Glencross u mirovini

Naš hokejaš Borna Rendulić poslan je u Coloradovu AHL filijalu San Antonio Rampage. Nakon 3 odigrane utakmice bez učinka i 2 u kojima je bio na tribini u Avlancheu smatraju da je za njegov razvoj najbolje da dobije veću minutažu u AHL-u.

Povećanom minutažom bi dodatno poboljšao svoju igru nego da sjedi na tribini kao „healthy scratch“. Ne sumnjamo kako će se Borna sigurno vratiti u momčad Colorada.

Samo želimo da (Borna) igra. Sada smo svi zdravi. Nisam planirao iskoristiti ga“, kazao je Roy.

Kanadski hokejaš Curtis Glencross je nakon 9 NHL sezona objavio odlazak u „penziju“ što se hokeja tiče. U 507 NHL utakmica zabio je 134 gola i dodao 141 asistenciju za 275 bodova. Najviše je vremena proveo u Calgary Flamesima, čak 7 sezona u kojima je posljednje 3 služio i kao zamjenik kapetana. Odluka je došla nakon što nije uspio izboriti ugovor za novu sezonu prilikom priprema. Prvo je išao na probu u Toronto Maple Leafse, a zatim u Colorado Avalanche no oba kluba su procijenila da im trenutno nije potreban. Glencross je bio solidan igrač i čudno je što nije uspio pronaći novi posao, pogotovo ako se uzme u obzir da sa 32 godine još može dobro odrađivati svoju ulogu. Kako ima 3 male djece odluka o umirovljenju je postala laganija, kazao je i da odlazak u KHL ili Europu nije opcija.

Autor: Antonio Ljubic