Mark FLood, Photo by Krume Ivanovski / KHL.hr

Rame uz rame s Dinamom

Medveščak je upisao i svoj drugi poraz u regularnom dijelu, i to drugi za redom. Ovoga puta Dinamo je na svome ledu u Moskvi bio bolji rezultatom 2:1, iako su se dobar dio susreta igrači Medveščaka jako dobro držali i parirali moskovskom velikanu.

Od samoga početka obje su momčadi zaigrale u visokom ritmu, izrazito brzo i napadački. Vratari Heeter s jedne strane, a Lazušin s druge nisu imali predaha. Međutim, prvi je po pak u mrežu morao Heeter, njega je razornim udarcem s plave linije načeo Hietanen, ali ponovno se javila boljka Medveščaka jer je Hietanen ostao sam na udarcu i nitko mu nije izašao u blok. To je malo uzdrmalo momčad trenera Dwyera pa je Dinamo nekoliko minuta imao inicijativu i prijetnje po gostujuća vrata su stizale u svakom novom naletu. A nakon isključenja Brulea ponovno je Hietanen po iskušanom receptu poslao pak iza Heetera. Ponovno udarac sa plave i “bomba” je našla svoj put do mreže.

Medveščak je ponovno pokazao da mu powerplay nije jača strana. Većim dijelom susreta jako teško su došli do prilike da postave napad u zoni Dinama, a kada bi do toga došlo nitko se nije odlučio opaliti prema golu. Sve su to bili alibi pokušaji koji su završavali u ogradi ili bloku Dinamovih igrača. Usprkos tome što je powerplay loš, penalty kill je bio uspješan tijekom cijeloga susreta, osim kod Hietanenova gola. Pred kraj druge dionice Dinamo je imao igrača više kada je Mironov poput Hietanena ostao sam na plavoj liniji, ali sreća je pomazila goste i pogodio je vratnicu. Nakon toga uspjeli su odigrati jedan dobar PP kada su se igrači Dinama punu minutu bili povukli pred golmana, ali pakovi su letjeli svuda, samo tako gdje bi trebali ne.

U trećoj dionici Medveščak je u jednom trenutku Galimova pustio samoga, i ovaj je u samo nekoliko sekundi dva puta pucao sa male udaljenosti, ali sva sreća pločica nije pronašla put iza Heetera. Kako se susret bližio kraju tako su Dwyerovi momci ubacili u brzinu više i pokušali su doći do pogotka i u konačnici i do pokojeg boda u Moskvi. Kinrade koji ove sezone igra odlično posebno se pokazao u trećoj trećini, iako je i tijekom cijeloga susreta briljirao. Igrao je obranu, bacao se pred pakove, unosio ih u protivničku zonu, išao iza gola, igrao je sve.

Nakon isključenja Pestuška, powerplay jedinica Medveščaka je ekspresno reagirala, i po prvi puta u ovom susretu Mantyla je sa plave linije opucao prema golu i uz malu pomoć igrača koji su zaklanjali Lazušina pogodio je tamo gdje treba i dao tračak nade Medvjedima. Više od dvije minute prije kraja Heeter je bio na klupi, a Medveščak je držao Ruse u njihovoj trećini, čak su uspjeli uputiti i nekoliko opasnih udaraca, ali Lazušin ih je zaustavio.

Iako je Dinamo bio favorit i prije početka susreta, Medvjedi su pokazali da se i protiv njih može igrati i da im se može parirati, samo falilo je malo sportske sreće i malo spretnosti na kraju krajeva, ali sezona je duga i ako se poprave “dječje bolesti” kroz koje svaka Medveščakova momčad prolazi, ova momčad ne bi trebala biti prikovana za dno tablice.

Dinamo Moskva – Medveščak Zagreb 2:1

(1:0) 09:11 min Juuso Hietanen (Karpov, Robinson)

(2:0) 16:23 min Juuso Hietanen (Gorovikov, Kokarjev) PP

(2:1) 52:38 min Tukka Mantyla (Kvapil, Saarinen) PP

Photo by Krume Ivanovski/khl.hr