ZAGREB - Dinamo Riga at Medveščak, February 20th 2015, Dom sportova (Krume Ivanovski/KHL.hr)

Prvi poraz Medveščaka

Medveščak je poražen u prvoj gostujućoj utakmici ove sezone, a ujedno im je to i prvi poraz u regularnom dijelu susreta. Poraz je tim bolniji što je pobjednik odlučen kada su već sve oči bile uprte u semafor i iščekivao se produžetak, no krenimo redom.

Nakon početnog ispitivanja snaga prva prilika se ukazala Medveščaku, ali Jamtin nije uspio ugurati pločicu iz Barrya Brusta kojemu je današnja utakmica bila prva ove sezone.  Kako je bilo za očekivati susret je obilovao isključenjima, a prvi je na klupu za kažnjene otišao Ladislav Nagy, međutim kako je powerplay velika boljka Medveščaka tako nije bilo opasnosti za Brusta, izuzev jedne šanse kada je Saarinen umjesto udarca napravio dribling previše i izgubio posjed paka.

Isključenja su se nastavila i s jedne i s druge strane, i igralo se 4-na-4 kada je Sersen udario igrača Medveščaka palicom u međunožje te je zaradio isključenje do kraja utakmice, a Medveščak powerplay od punih 5 minuta. Nije to dobro izgledao na powerplayu, Medveščak se mučio sa postavljanjem napada, a zatim je Kvapil odlično prošao i našao se pred Brustom i to je bio pogodak za 1:0. Nakon gola Medveščak je umalo primio pogodak sa igračem manje. Do kraja PP Medvjedi su se konsolidirali te su pucali na Brustov gol, ali ipak nije došlo do  promjene rezultata. Do kraja prve trećine imali su Medvjedi još nekoliko prilika sa igračem više, ali jednostavno nisu znali pretvoriti tu prednost u pogotke.

Odmah početkom druge trećine Brule je završio na klupi za kažnjene, ali kao i Medveščak i Slovan ima problema sa igračem više te nisu uspjeli poentirati. Nakon što se vratio u igru Brule radi glupost, te udara Tičara u područje glave kako su to okarakterizirali ruski suci, te je i on završio u svlačionici, a Medveščak s igračem manje na pet minuta.

Uspio se Medveščak obraniti s igračem manje, a do kraja trećine gledali smo samo jalove pokušaje Medveščaka na powerplayu, a ako Medveščak nije imao powerplay imao ga je Slovan, no pogodaka nije bilo. Najbliže pogotku bio je Kašpar koji je ni kriv ni dužan dobio priliku za breakaway nakon katastrofalne pogreške Gysbersa, Krošelj je već bio na ledu, ali Kašpar puca preko gola.

U trećoj je dionici Slovan preuzeo inicijativu i igrao je svoju igru, a Medveščakova obrana je odoljevala napadima, te je Krošelj uspio skupiti 30 obrana prije nego je kapitulirao. Slovan je imao dva igrača više, pak je bio kod Barkera koji je potegnuo sa plave linije i bilo je to 1:1.  Nitko se nije ni snašao, a samo 34 sekunde kasnije Krošelj je ponovno vadio pak iz mreže, Nedorost je okrenuo rezultat u Slovanovu korist.

Bio je to alarm za Dwyera i Medveščak, jer nakon tog pogotka ponovno se javila igra Medvjeda koji su sada ponovno napadali, ali bez previše uspjeha, sve dok Smolenak nije na bandi zaustavio pak, proslijedio ga u sredinu gdje se našao Mertl koji ga je gurnuo iza Brusta za 2:2.

Sve je bilo spremno za novi produžetak, kada je Medveščak izgubio pločicu u napadačkoj trećini, Nagy je dodao do Kašpara koji puca i pogađa Krošelja, a na odbijancu je umjesto Gysbersa koji je “zaspao” Viedinsky i Slovan ima 3:2 i to 49 sekundi prije kraja. Izvadio je Dwyer golmana, ali nije bilo ni vremena, niti prilike za 3:3 i produžetak.

Medveščak je dakle u svom šestom susretu ove sezone prvi puta ostao bez bod(ov)a. Bila je ovo rekli bismo tipična utakmica između ove dvije ekipe sa 74 isključujuće minute. Domaća je momčad uputila dvostruko više udaraca (39) od Medveščaka (20) i u konačnici došla do bodova.

Zagrepčani sada putuju prema Moskvi i susretu protiv Dinama koji je na rasporedu u utorak u 18:30 h.

Photo by Krume Ivanovski/khl.hr