Prvi ispit, prva pobjeda


Glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer, za prvu pripremnu utakmicu u slovačkoj Banskoj Bystrici nikoga nije pošteđivao. U utakmicu je ušao s najboljom postavom (bez ozlijeđenog Saarinena) te, uz veliku pomoć hat tricka Radeka Smolenaka pobijedio domaćine sa 7:2.

Medveščaku je ovo prva utakmica u sklopu priprema za novu KHL sezonu u koju zagrebački klub ulazi u novom ruhu. Nema više samo Sjevernoamerikanaca, sada je na redu više Šveđana, Finaca, Danaca, Rusa, Čeha, Slovenaca ali i Hrvata. Iako je tek prva pripremna utakmica, novi koncept momčadi ostavio je pozitivne prve dojmove.

Češka navala je započela posao s dva gola Radeka Smolenaka u prvih pet minuta, no Slovaci su ubrzo minimalizirali vodstvo. Golom Stefana Giliatija je Medveščak ponovo došao do vodstva od dva gola, ali Slovaci su ponovo pokucali na vrata te smanjili na 3:2 (no, tu su stali.) U drugoj trećini je Medveščak preuzeo kontrolu te do završetka 40. minute golovima Perkovicha, Brulea i Jamtina došao do visokih 6:2. Smolenak je pred kraj same utakmice povisio na 7:2 i upisao hat trick. Time je svaka navala osim treće, one Hedberga, Genowayja i Bjorkstranda dala gol.

– Ofenziva je bila raširena kroz momčad, nismo se fokusirali na određene igrače da zabijaju, rekao je nakon pobjede trener Dwyer.

– Imali su svojih dobrih prilika, vidjeli smo da snažno igraju i da su dobro dalje bez pločice i to nam je bitno. Struktura nam je važna, kako igramo bez posjeda.

Medveščak već sutra igra drugu pripremnu utakmicu, u 18.00 protiv Slovana Bratislave, divizijskog rivala iz KHL-a. Prva postava je zasad pokazala svoje, sada je red na “ostatku” momčadi.

– Sigurno ćemo drugima sutra dati priliku da uskoče u momčad, najavio je sutrašnju utakmicu Dwyer.

– Ključna stvar je momčadski identitet, kako igramo kao kolektiv. Dečki koji su danas igrali su odradili dobar posao, ali sutra moramo ponovo biti spremni za bitku. Proces je da ćemo svima dati priliku da se pokažu, pa će sutra sigurno biti nova lica na ledu.

Medveščak: Gašpar Krošelj, Danny Taylor, Tuukka Mantyla, Simon Gysbers, Shaone Morrisonn, Geoff Kinrade, Mark Katic, Blake Parlett, Adam Deutsch, Sabahudin Kovačevič, Andreas Jamtin, Gilbert Brule, Stefano Giliati, Radek Smolenak, Tomas Mertl, Marek Kvapil, Edwin Hedberg, Colby Genoway, Patrick Bjorkstrand, Tom Zanoški, Nathan Perkovich, Michael Glumac