Medveščak - Dinamo Moskva, 15.01.2015., Dom sportova (Thomas Krauskopf/KHL.hr)

Protiv Dinama nema mjesta greškama

Nakon poraza od Slovana u posljednjoj minuti susreta, Medveščak je otputovao u Moskvu gdje će nastaviti svoju turneju. Danas u 18:30 h po našem vremenu ugostit će ih u svojoj novoj VTB Ledenoj palači moskovski Dinamo.

Dinamo je ovu sezonu otvorio serijom domaćih utakmica. Sibir, Metalurg Nk i Amur su pali u novom domu Moskovljana, dok su Admiral i Vitjaz u zadnja dva susreta porazili Dinamo.

Dinamo je uvijek momčad protiv koje se treba igrati na najvišoj razini, iako pogled na tablicu sugerira da su na sedmom mjestu u konferenciji, sa dva boda manje od Medveščaka, svakako je to momčad stvorena da ide do kraja, i dat će sve od sebe da ne upiše treći poraz za redom.

Vitolins je ove sezone koristio tri vratara Lazušina, Jerjomenka i Šaričenkova. Zanimljivo je da je Jerjomenko, inače vratar koji proteklih sezona imao zacementirano prvo mjesto ove sezone dobio samo jednu priliku. Najbolji igrač po broju bodova u Dinamu dolazi iz obrane, riječ je o Matu Robinsonu koji je uz 3 asistencije upisao i 3 pogotka, te dijeli prvo mjesto u Dinamu sa Cvetkovim. Morat će Medveščak slomiti obranu koja se sastoji od redom prekaljenih i iskusnih igrača, spomenimo da su tu Višnjevskij, Osipov, Solovjov, Hietanen

Najveća opasnost za gol Medveščaka dolazi svakako od već ranije spomenutoga Cvetkova. Međutim kompletan napadački dio momčadi je vrlo opasan, jer nema igrača koji nije ostvario barem jedan bod u dosadašnjim susretima, a samo Gorovikov nije uspio zabiti gol. Podsjetimo samo da su tu uz Cvetkova i Daugavinš, Pestuško, Galimov, Karpov i mnogi drugi.

Marek Kvapil, koji je nosio dres Dinama o svojim suigračima i bivšoj momčadi rekao je slijedeće:

Dinamo je dobra momčad koja dopušta jako malo prilika. Morat ćemo biti puno efikasniji nego do sada i iskoristiti i najmanju šansu.

A svjestan i trener Dwyer da Medveščak mora popraviti svoj stav i odigrati svaku utakmicu do kraja, što u Bratislavi u nedjelju nije bio slučaj.

Danas je najvažnije da naučimo kako biti uspješna gostujuća momčad. Mislim da smo u zadnjoj utakmici dobro igrali i imali kvalitetan pristup, no nažalost nismo došli do bodova, tako da krećemo ispočetka. Igrat ćemo s jako kvalitetnom momčadi i moramo iskoristiti prilike koje nam se ponude i biti aktivni kroz svih 60 minuta.

Medveščak danas ne može računati na Nathana Perkovicha koji je u prošlom susretu zadobio ozljedu ruke te nije niti otputovao u Moskvu, nego se vratio u Zagreb.

Kako saznajemo izravnog prijenosa neće biti na našim televizijskim kanalima.

Photo by Thomas Krauskopf/khl.hr