Raffi Torres, photo by Bridget Samuels

Presuda NHL-a: Torresu 41 utakmica zabrane!

Raffi Torres, član NHL momčadi San Jose Sharks zaradio je suspenziju od čak 41 utakmice zbog incidenta koji se dogodio neki dan na pripremnoj utakmici.

U trening utakmici između njegovih Sharksa i Anaheim Ducksa  Torres se zaletio svom snagom s drugog dijela leda, napravio čak četiri “koraka” i napravio nelegalni „bodycheck“. Žrtva je bio igrač Anaheima Jakob Silfverberg koji je pretrpio udarac u glavu koji je nakon toga ostao nepomično ležati.

Suci su ga odmah isključili s utakmice i samo je ostalo za vidjeti koliku će suspenziju dobiti od NHL-a. S obzirom da su tu već i godine (34), stalne ozljede koljena, a i ovo mu je zadnja godina ugovora upitno je hoće li ikad više zaigrati u NHL-u čak i nakon što odradi pola sezone na „hlađenju“.

Torresu je ovo 9. težak prekršaj u karijeri, bilo da se radi o novčanim kaznama ili suspenzijama. Ovako dugu suspenziju nije dobio nitko od Marty McSorleyja 2000. godine koji je udario igrača palicom u glavu i zaradio godinu dana neigranja.

Inače, postoji zanimljivost u vezi Torresa. 2008. g. Zamijenjen je iz Edmontona u Columbus i to baš za sadašnjeg člana Medveščaka Gilberta Brulea.

Photo: Bridget Samuels
Piše: Antonio Ljubić