Preokretom do pobjede nad Estonijom, zlato još uvijek moguće

EINDHOVEN - Nathan Perkovich za vrijeme utakmice na IIHF Svjetskom prvenstvu Divizije 1 Skupine B (Thijs de Witte)

EINDHOVEN – Nathan Perkovich za vrijeme utakmice na IIHF Svjetskom prvenstvu Divizije 1 Skupine B (Thijs de Witte)

Oslabljena mnogobrojnim ozljedama, reprezentacija Hrvatske uspjela je doći do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu pobijedivši Estoniju s 5:2.

Dva gola je zabio Kinasewich, a Perkovich, Murray i Matija Miličić po jedan, no ti golovi su tek došli nakon što su Estonci u prvoj polovici prvoj trećini dva puta zatresli mrežu Marka Dekanicha. Andrej Makarov je nakon 6:23 poslao pak iza Dekanicha, a manje od tri minute kasnije se dodavanje Artura Fedoruka odbilo od Jačmenjaka te ušlo u gol za 2:0.

Ryan Kinasewich je zabio svoj drugi gol turnira za smanjenje vodstva Estonaca, a svoj treći je na kraju bio za 4:2 Hrvata. Perkovichev gol za izjednačenje je bio njegov četvrti na turniru te se je tako doveo do vrha tablice postignutih golova. Murray je, pak, minutu i 23 sekundi prije kraja zabio u praznu mrežu Estonije za 5:2.

Dok je pobjeda dobar znak da je zlato još uvijek moguće, veliki problem su ozljede. Geoffu Waugh, Alanu Letang, Dario Kostović i Dominik Kanaet su ozljeđeni na tribinama, a velika je šansa da će im se na tribini pridružiti i Marko Ljubić, koji je početkom utakimice zadobio ozljedu noge. Ako tako ostane, Hrvatima je preostalo samo šest bekova pred najvažniju utakmicu protiv Koreje.

Utakmica protiv Koreje je na redu u nedjelju u 13:30 sati.