Preokret Starsa za sedmi uzastopni poraz Oilersa

Tyler Seguin, Dallas Stars (Bridget Samuels)

 

Zadnja momčad NHL-a, Edmonton Oilersi, nastavljaju svoju krizu. Od 34 utakmica ove godine, pobijedili su samo sedam njih, a 27. poraz upisali su u noći s nedjelje na ponedjeljak. Sa šest nanizanih poraza su u Edmontonu dočekali Dallas Starse, koji su nakon raspucavanja pobijedili Oilerse sa 6:5.

Domaćini nisu bili daleko udaljeni od kraja negativnog niza. Naime, nakon četiri gola u drugoj trećini su se našli u vodstvu od 5:2, no 21 sekundu prije isteka vremena u drugoj dionici je Jamie Benn golom za 5:3 započeo preokret Starsa, koji je Tyler Seguin s dva gola u prvoj polovici zadnje trećine nastavio, a Shawn Horcoff u osmoj rundi raspucavanja završio. Konačni rezultat u Edmontonu je bio 6:5 za Starse.

Boston Bruinsi su kod kuće s 4:3 u produžetcima svladali Buffalo Sabrese, Cam Talbot je u Madison Square Gardenu zatvorio vrata svojeg gola za pobjedu Rangersa nad Carolina Hurricanesima 1:0. Donedavno probuđeni Toronto Maple Leafsi su u Chicagu od Blackhawksa poraženi s 4:0, dok su Philadelphia Flyersi u Winnipegu s 4:3 nakon produžetaka porazili Jetse.

 

Photo: Bridget Samuels/Flickr