Bobby Robins Photo by: Flickr.com / slidingsideways

Preko Jesenica do NHL-a, moguće je!

NHL je počeo, a počeo je i te kako! Prvi ikad hokejaš koji je zaigrao za seniorsku momčad Jesenica odigrao je prvu NHL utakmicu. Da se isplati loviti snove, pa i kada ih jeseniški tajkun Kanalec utare u led Podmežakle, dokaz je američki hokejaš Bobby Robins.

Robins (32) bio je član HK Acroni Jesenice u sezoni 2009. / 10. u kojoj je i više puta igrao protiv Medveščaka. Zapamćen je po mizernom učinku od samo 3 pogotka i 4 asistencije, ali i čak 178 kaznenih minuta! Robins je tu sezonu završio u Jesenicama, pošteno odigrao i Prvenstvo Slovenije, postao prvakom države, a novac nikad nije ni vidio. Slovenski prvak Robins tako je napustio ponajveći hokejaški gradić na svijetu, Jesenice, sa nadom da će mu isplatiti dugove, no sigurni smo da bi sve to mijenjao zbog jedne stvari. Naime, 8. listopada 2014. ovaj tridesetdvogodišnji Amerikanac odigrao je svoju prvu utakmicu u NHL-u!

Nakon europskog izleta, Robins se vraća u SAD i pokušava izboriti najviši rang hokeja kako se to i radi – rovovskom bitkom od ECHL-a, preko AHL-a, pa sve to NHL-a. Robins je svoju prvu utakmicu odigrao za veliku momčad Boston Bruins protiv vječitih rivala Philadelphia Flyers. U utakmici nije imao bodovni učinat, no zato si je priuštio Luke Schenna!

Sigurni smo, da bivši jeseniški gazda Slavko Kanalec daje izjave da bi rekao sljedeće: “Jesenice su očito bila dobra odskočna daska, šteta što to više igrača nije shvatilo!”

Photo by: Flickr.com / slidingsideways