David Brine, photo by Davor Sajko / Hrsport.net / KHL.hr

Povratak dvojice, novi centar, Borna u Vegasu?

Medveščak počinje s najavom i predstavljanjem igrača koji će od rujna bit članovi prve klupske momčadi

Medveščak je u svoje redove za iduću EBEL sezonu doveo tri nova igrača. Zapravo će samo jedan među njima po prvi puta zaigrati u redovima Medvjeda, a to je finski centar Tero Koskiranta, dok su Šveđanin Adam Deutsch i Kanađanin David Brine već ranije branili boje zagrebačkog kluba.

Finac Koskiranta zasigurno je među ovom trojicom najzvučnije pojačanje koje u Medveščak prelazi iz SaiPe gdje je proveo posljednju klupsku sezonu. Od 2006. godine neprekidno je igrao u najjačem razredu finskog hokeja s izuzetkom sezone 2014/15 kada je branio boje švedskog Farjestada.

Ukupno je u Finskoj promijenio pet klubova, a najduže se zadržao u TPS Turku i već spomenutoj SaiPi gdje je igrao po četiri sezone.

„Tero je odličan igrač u oba pravca koji je prošle godine predvodio svoju momčad u finskoj ligi po postignutim golovima. Očekujemo da će biti važan igrač za nas na ledu i izvan njega. Trebao bi nam pomoći u uspješnoj tranziciji u EBEL“, kazao je sportski direktor Aaron Fox.

Uz novopridošlog Finca, zagrebačka publika će u novoj sezoni gledati i dva povratnika u Ledenu dvoranu, a to su KHL-ovac Adam Deutsch i nekadašnji EBEL- ovac i član hrvatske nacionalne hokejske vrste David Brine.

22-godišnji Šveđanin Adam Deutsch u Medveščaku je igrao pretprošle sezone kada je u KHL-u skupio 20 nastupa. Nakon epizode u Brlogu, Deutsch se preselio u švedsku Allsvenskanu gdje je protekle sezone igrao za momčad Almtune.

„Deutsch je kao mlad igrač prije dvije godine pokazao stav i predanost kakvu želimo vidjeti i vjerujemo kako će biti efikasan u EBEL-u. Njegovo klizanje i smisao za hokej će se uklopiti u način na koji želimo igrati. Bit će odličan dodatak našoj obrambenoj liniji“ nastavio je Fox razgovor o pojačanjima u Ledenoj dvorani.

Medveščakovi navijači najbolje se vjerojatno sjećaju centra Davida Brinea, igrača s NHL pedigreom (Florida Panthers) koji je u Zagrebu proveo dvije EBEL sezone (2011/12, 2012/13). Nastupi u Medveščaku omogućili su mu i hrvatsko državljanstvo. Samim time dobio je i pravo nastupa za reprezentaciju s kojom je sudjelovao na posljednja dva Svjetska prvenstva Divizije IB.

„Brine igra s puno energije i radi mnogo malih stvari koje su potrebne za pobjedu. Sretni smo što se vratio u momčad. Bit će jedan od vodećih igrača u ekipi koji će pomoći domaćim mladićima na ledu i izvan njega“, zaključio je sportski direktor priču o prvim pojačanjima za novu sezonu.

U svoju drugu epizodu s Medveščakom kreće nakon osvajanja klupskog trofeja. To mu je za rukom pošlo s Cardiff Devilsima koji su trijumfalno završili sezonu u EIHL-u, britanskoj hokejaškoj ligi.

Photo by Bridget Samuels

Photo by Bridget Samuels

Borna Rendulić nezaštićen na draftu

Iako je teško za vjerovati, Borna Rendulić, najbolji hokejaš s ovih prostora, nezaštićen je na draftu NHL-a. Rendulić u sezonu 2017./18. u NHL-u 1.7. ulazi kao UFA, odnosno slobodan igrač. Iz tog razloga njegov dosadašnji klub Vancouver Canucks ga nije zaštitio pa postoji šansa da krene putem Vegasa. Iako mala, ona nije nestvarna, a Borna bi upravo novu momčad mogao pronaći u filijali Vegasa, odnosno s novim one ili two-way ugovorom s 31. NHL momčadi.

Las Vegas bi za vikend morao prijaviti odabrane igrače s drafta za proširenje stoga s nestrpljenjem čekamo 1.7., ali i draft, onaj običan i draft za proširenje.

David Brine, photo by Davor Sajko / Hrsport.net / KHL.hr

Povratak dvojice, novi centar, Borna u Vegasu?

Može li Borna u Vegas!

Thank you for the vote!