Photo: Krue Ivanovski

Potop u Linzu

Medvjedi su pretrpjeli iznimno težak i bolan poraz, drugi najgori ove sezone. Krvnik je ponovno bio Linz. 3. studenog prošle godine u Linzu je bilo 8:1, ovog puta Medveščak je uspio zabiti dva pogotka, završilo je 8:2. Tim rezultatom Linz je smanjio prednost zagrebačkih Plavih na 2-1 u seriji, prije susreta u petak, ponovno u Linzu.
 
Već u drugoj minuti Austrijanci su poveli golom Dana DaSilve, do 17. je bilo 3:0, pred istekom vremena u prvoj trećini nakratko smanjuje Tyler Morley, a onda su Crna Krila u drugoj trećini nanizala čak pet pogodaka za uvjerljivu pobjedu.
 
Po dva pogotka postigli su Mario Altmann i Dan DaSilva, ovaj potonji je drugi gol dao u situaciji s igračem manje, ukupno je bilo šest različitih strijelaca. Bodovno je najuspješniji bio Rick Schofield koji je golom i trima asistencijama upisao ukupno četiri boda.
 
Jedinica Medveščaka, Kevin Carr, nakon nevjerojatne predstave u Zagrebu u drugoj utakmici, zamijenjen je nakon 16:23 minute, odnosno tri pogotka iz 13 udaraca. Zamijenio ga je Vilim Rosandić, koji je branio ostatak susreta. Na strani Linza Mike Ouzas branio je cijeli susret skupivši 22 obrane, 91.7%.
 
Susret je obilovao isključenjima, bilo ih je čak 26 minuta: 12 za Linz i 14 Medveščakovih.
 
Drugi, utješni pogodak za Medvjede, postigao je Tero Koskiranta u 54. minuti.
 
Obrane osvajaju prvenstva, a obrana se jučer, izgleda, nije igrala. Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak 16.3. u Linzu, Medvjedi se dotada moraju konsolidirati i odigrati čvrstu utakmicu, a idealno bi bilo u Zagreb se vratiti s vodstvom 3-1.
 

Salzburg i Beč na korak do polufinala, KAC poveo

Od ostalih četvrtfinalnih serija, dvije izgledaju kao da bi uskoro mogle završiti: bečki Capitalsi i salzburški Bikovi jednom su nogom u polufinalu, klagenfurtski sastav počeo je lomiti najneugodnijed protivnika doigravanja, talijanski Bolzano.
 

Vienna Capitals – Innsbruck 3-0

Posljednja dva susreta ove serije otišla su u produžetak, no oba su otišla na stranu momčadi iz glavnog grada Austrije. Jučer su Bečani slavili 4:3 pogotkom Andreasa Nödla u 64. minuti, koji je ujedno zabio i prvi gol na susretu. Za Bečane su precizni još bili Kyle Klubertanz (igrač manje) i Ryan Connor McKiernan.
 

RedBull Salzburg – Dornbirn 3-0

Bikovi će, kao i Bečani, susret u petak dočekati mirni s velikom prednošću. Dva od tri dosadašnja susreta odlučena su jednim pogotkom, prvi u produžetku, jučerašnji u trileru u regularnom vremenu. Momčad Grega Possa slavila je 5:4,a bitno je napomenuti kako je Red Bull iskoristio čak tri od četiri situacije s igračem više.
 
Dva pogotka postigao je Ryan Duncan, drugi mu je bio pobjedonosni, a dodao je i jednu asistenciju. Tri boda je također skupio Dominique Heinrich (1+2). Buldozi iz Dornbirna dvaput su se vraćali iz rezultatskog deficita, na prvoj pauzi čak i vodili 2:1, no 11 minuta prije kraja pitanje pobjednika riješio je ranije spomenuti Duncan.
 

KAC – Bolzano 2-1

Otkad je počelo doigravanje KAC je prvi put poveo – u produžetku su slavili u Klagenfurtu 2:1. Nakon što je Bolzano prvi upisao pobjedu u Klagenfurtu, KAC je odnio pobjedu u Italiji, a sada i doma. Protivnik kojeg su svi htjeli izbjeći pokazuje se kao jako tvrd orah.
 
KAC je poveo u zadnjoj minuti susreta, točnije u 59:43 kada je Jonathan Rheault pogodio s igračem više. U tom trenutku isključen je još jedan igrač Bolzana, no to nije omelo Lisice da sekundu prije kraja izjednače s igračem manje preko Alexandra Petana. U osmoj minuti produžetka Manuel Ganahl donio je KAC-u vodstvo u seriji.

 

Photo: Krume Ivanovski
Potop u Linzu

Hoće li se Medvjedi u Zagreb vratiti u vodstvu?

Thank you for the vote!