Bridget Samuels/Flickr.com

Posljednji vlak za playoff

Subota je tradicionalno dan bogat NHL događajima, a kako je ovo posljednja subota u regularnoj NHL sezoni tim više ima dodatnu težinu jer samo su dva mjesta ostala prazna, a tri se momčadi bore za ulazak u doigravanje:
Detroit Red Wings, Boston Bruins i Philadelphia Flyers.

Detroit i Boston  imaju još samo jednu utakmicu a na svome su kontu ubilježili po 93 boda, dok Flyersi imaju i danas i sutra utakmicu, ali na kontu imaju bod manje.

Krenimo s Detroitom. Ostao im je još samo susret protiv New York Rangersa koji su osigurali svoju kartu za doigravanje, ali za sada su na petom mjestu u Istočnoj konferenciji. Detroit s  pobjedom u regularnom dijelu ili sa neriješenim rezultatom osigurava svoje mjesto u doigravanju, a ako to uspiju bit će im to 25. sezona za redom da igraju u post sezoni. Za današnji susret napadač Justin Abdelkader je upitan zbog ozljede koju je zadobio u srijedu protiv Flyersa. Iz AHL-a je pozvan Joakim Andersson za slučaj da Justin ne zaigra. Na vratima Red Wingsa stajat će Howard.

Rangersi su u većim problemima za današnji susret jer morat će nastupiti bez Zuccarella, Stalberga, Girardija i McDonaghua, ali u postavu se vraća Lindberg, dok će na vratima stajati Raanta. Iako su Rangersi osigurali doigravanje bore se s Islandersima za pozicije, Kako sada stvari stoje Islandersi idu na Crosbyja i Penguinse dok bi se Rangersi morali obračunati s Panthersima i Jagrom.

Boston Bruinsi imaju malo teži zadatak nego što izgleda, iako Senatorsi nisu u utrci za Stanley Cup ipak su pobjedili dva puta u dosadašnja tri susreta protiv Bruinsa, te dečkima iz Bostona danas neće biti lako.
Boston za danas ima dva scenarija, ako pobjede Senatorse, a Flyersi izgube od Penguinsa u doigravanju su, ali imaju šansu za doigravanje i sa neriješenim rezultatom ako Detroit u regularnom dijelu izgubi od Rangersa.

Bruinsima će biti lakše jer Senatorsi ne mogu računati na Stonea i Methota, dok je Lazar upitan. Ako Lazar ne zaigra na njegovo će mjesto stati Gomez, dok će na vratima biti Hammond. Dok Senatorsi moraju miksati zbog ozljeda Bruinsi imaju luksuz da su im svi na raspolaganju i u ovako poodmaklom dijelu sezone.

Philadelphia Flyersi će danas ugostiti Penguinse u “Battle for Pennsylvanija” i morat će svojski potruditi da izbjegne metlu, jer u dosadašnja su tri susreta svaki puta slavili dečki iz Pittsburgha. Za Flyerse je sve jasno, dakle imaju dvije utakmice ovaj vikend i ako pobjede u oba susreta produžit će si sezonu za barem još četiri utakmice. Flyersi nemaju nekih ozljeda, te će se u potpunosti moći posvetiti borbi za doigravanje. Na golu će vjerojatno biti Mason, a rezervni golman Neuvirth iako je zdrav nije startao već gotovo punih mjesec dana, a s obzirom kako je Mason branio do sada protiv Pittsburgha na toj pozicji možemo očekivati i iznenađenje,

Mike Sullivan s druge strane može odmarati ključne igrače za playoff. Fleury koji je propustio zadnjih nekoliko susreta nije službeno otpisan za današnji susret, iako rookie Murray ove sezone ima 9-2-1 omjer na golu i dobio je zadnje četiri utakmice pa očekujemo njega da starta i danas. Beau Bennett koji nije igrao u četvrtak jučer je trenirao te će njegovo stanje biti ocjenjeno i pred sam susret će biti odlučeno hoće li igrati ili ne.

 

Photo by Bridget Samuels/flickr.com